Ειδήσεις‎ > ‎

Τορναρίτης: Γέφυρα ενεργειακής συνεργασίας η Κύπρος

αναρτήθηκε στις 6 Ιουν 2014, 8:28 π.μ. από το χρήστη News 2
Γέφυρα ενεργειακής συνεργασίας η Κύπρος, ανέφερε ο Ν. Τορναρίτης στις εργασίες της Συνεδρίας της Μόνιμης Επιτροπής της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης για θέματα Οικονομίας και Αειφόρου Ανάπτυξης

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Η ανακάλυψη σημαντικών αποθεμάτων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο προσφέρει στην Κύπρο τη δυνατότητα για περαιτέρω αναβάθμιση του ρόλου της ως γέφυρα συνεργασίας μεταξύ τριών ηπείρων, ανέφερε ο βουλευτής Νίκος Τορναρίτης.


Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Τορναρίτης, σε τοποθέτησή του στις εργασίες της Συνεδρίας της Μόνιμης Επιτροπής της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης (ΑΚΣ) για θέματα Οικονομίας και Αειφόρου Ανάπτυξης, που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 4/6/2014 στη Τζακάρτα της Ινδονησίας, είπε ότι τα μέλη της ΑΚΣ πρέπει να δώσουν έμφαση στην ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, της οικονομίας και του περιβάλλοντος.


Η Κύπρος, συμπλήρωσε ο Κύπριος βουλευτής, μπορεί να εξελιχθεί σε ενεργειακό κόμβο που θα συνδέει Ασία, Αφρική και Ευρώπη.

Πρόεσθεσε ότι η δημιουργία τερματικού φυσικού αερίου στην Κύπρο αποτελεί προτεραιότητα, όμως δεν παραγνωρίζεται η σημασία που αποδίδει η Λευκωσία στην περαιτέρω ανάπτυξη της χρήσης ΑΠΕ και στη συμβολή τους στη βιώσιμη ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Εξάλλου, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι στο πλαίσιο της συζήτησης ψηφίσματος για την ενοποίηση της ενεργειακής αγοράς της Ασίας, η Επιτροπή αποφάσισε τη δημιουργία μιας άτυπης συμβουλευτικής ομάδας, στην οποία θα μετέχει και η Κύπρος. Η εν λόγω ομάδα ανέλαβε να εξετάσει ουσιαστικότερους τρόπους συνεργασίας μεταξύ των κοινοβουλιών μελών της ΑΚΣ σε θέματα ενέργειας.


Στο περιθώριο των εργασιών της Επιτροπής, ο κ. Τορναρίτης πραγματοποίησε επαφές με αξιωματούχους του Ινδονησιακού Κοινοβουλίου, καθώς και με αξιωματούχους της ΑΚΣ, με στόχο την ενίσχυση των ανταλλαγών με την Κύπρο.

(ΚΥΠΕ/ΑΓΚ/ΑΑΡ)
Comments