Ειδήσεις‎ > ‎

Τον Ιούνιο θέλει ο ΓΓ του ΟΗΕ τη νέα τριμερή

αναρτήθηκε στις 5 Απρ 2011, 5:07 π.μ. από το χρήστη News 2

Λευκωσία: Τον Ιούνιο θα επιθυμούσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, να πραγματοποιηθεί η συνάντηση μεταξύ του ιδίου, του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, «νοουμένου πως δεν υπήρξε η όποια σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, όπως συζητήθηκε στη Γενεύη, ελπίζοντας μέχρι τότε να υπάρχουν καλύτερες συνθήκες».

Αυτό ανέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ σε τηλεφωνική συνομιλία στις 22:00 της Κυριακής, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν μιαν «εγκάρδια και φιλική συνομιλία», σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε στον κ. Μπαν ότι οι εξελίξεις «δικαίωσαν την πρόβλεψη» που είχε κάνει στη συνάντηση της Γενεύης ότι τα πράγματα με τις διαπραγματεύσεις «δεν είναι τόσο ελπιδοφόρα και ότι η στάση της τουρκοκυπριακής πλευράς και της Τουρκίας δεν ήταν καθόλου βοηθητική, αλλά, αντίθετα, προβληματική».

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ ότι θα συνεχίσει να εργάζεται «με καλή θέληση στις διαπραγματεύσεις για να υπάρξει πρόοδος, αλλά για να επιτευχθεί αυτή χρειάζεται να υπάρχει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές». 

Ο ΓΓ του ΟΗΕ είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα ο Ντερβίς Έρογλου θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Μπαν Κι Μουν για νέα συνάντηση τον προσεχή Ιούνιο.

Στη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξης ο Έρογλου υποστήριξε ότι η τουρκική πλευρά καταβάλλει κάθε προσπάθεια για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό το συντομότερο δυνατό.Comments