Ειδήσεις‎ > ‎

ΟΧΙ στην Κομματικοποίηση των Σχολείων μας

αναρτήθηκε στις 11 Μαρ 2011, 4:49 π.μ. από το χρήστη News 2

Συνέδριο ΠΣΕΜ - Μαθητικός συνδικαλισμός - Δηλώσεις

Τις απόψεις τους επί του δικαιώματος της ελευθερίας έκφρασης των μαθητών και του μαθητικού συνδικαλισμού στα σχολεία, εξέφρασαν σήμερα οι διάφοροι φορείς που συμμετείχαν στο 16ο Παγκύπριο Συνέδριο της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ), στη Λευκωσία.

 

Στο δηλώσεις στο περιθώριο του Συνεδρίου, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, βουλευτής του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης είπε ότι «εμείς στηρίζουμε ότι οι μικρές και οι μεγάλες επαναστάσεις στην κοινωνία μας αρχίζουν από τη νέα γενιά. Θα αρχίσουν και εδώ στην Κύπρο από τους μαθητές μας».

 

«Ναι στην πολιτικοποίηση των νέων. Το λέμε και το φωνάζουμε και το πιστεύουμε. Οχι στην κομματικοποίηση», είπε και πρόσθεσε ότι «δεν είναι δυνατόν πέραν από τα πολλά προβλήματα τα οποία έχει το δημόσιο σχολείο να του φορτώσουμε και τα κόμματα, να του φορτώσουμε τις κομματικές αντιπαραθέσεις, να του φορτώσουμε τις κομματικές αφίσες και τα κομματικά τραπεζάκια».

 

Ανέφερε ότι οι μαθητές «πρέπει πρώτα και πάνω απ’ όλα να ανακαλύψουν και να ενισχύσουν την πολιτική σκέψη και μετά να γίνουν στρατιώτες κομμάτων και κομματικών οργανώσεων. Εμείς θέλουμε τους νέους μας ελεύθερα σκεπτόμενους πολίτες», κατέληξε ο κ. Τορναρίτης.

 

Ο Υπεύθυνος του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης συνεχάρη τη ΠΣΕΜ για τη διοργάνωση του 16ου Συνεδρίου της «που είναι ακόμα ένας σταθμός στην πορεία του μαθητικού κινήματος και αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την ωριμότητα του μαθητικού κινήματος στην Κύπρο», όπως είπε.

 

«Ως ΑΚΕΛ, πρόσθεσε, «βρισκόμασταν ανέκαθεν στο ίδιο μετερίζι πάλης με το μαθητικό κίνημα στη διεκδίκηση όλων των δίκαιων αιτημάτων τους και ειδικότερα σήμερα πορευόμαστε μαζί στην προσπάθεια υλοποίησης του οράματος για προοδευτική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση».

 

Καταλήγοντας, είπε ότι «εμείς θα είμαστε δίπλα από τους μαθητές και σε αυτό το κεφαλαιώδες ζήτημα που αφορά το αναφαίρετο δικαίωμα τους να εκφράζονται ελεύθερα και να συνδικαλίζονται ελεύθερα».

 

Η Γραμματέας Παιδείας της ΕΔΕΚ Μαρία Βασιλειάδου ανέφερε ότι «οι νέοι αποτελούν το μέλλον κάθε κοινωνίας και επενδύουμε στους νέους μας».

 

Η ΕΔΕΚ, είπε, «έχει ως προμετωπίδα της τη νεολαία και τα παιδιά», προσθέτοντας ότι «οι νέοι πρέπει να γνωρίζουν τα δικαιώματα τους, αλλά πρέπει να ξέρουν και τις υποχρεώσεις τους γιατί βρίσκονται υπό διαμόρφωση και αυτός είναι ο ρόλος του εκπαιδευτικού μας συστήματος».

 

«Γι’ αυτό είμαστε κάθετα αντίθετοι με οποιανδήποτε κομματικοποίηση, δηλαδή την είσοδο δια της νόμιμης οδού των κομμάτων μέσα στα σχολεία. Τα παιδιά έχουν τόσα μπροστά τους, έχουν να διαμορφώσουν το χαρακτήρα και την προσωπικότητα τους και σίγουρα δεν είναι σε θέση να αποφασίζουν αυτή τη στιγμή ποιο κόμμα θα πρέπει να ακολουθήσουν και ποιο είναι το κόμμα που τους εκφράζει», κατέληξε.

 

 

ΚΥΠΕ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ-ΚύπροςComments