Ειδήσεις‎ > ‎

Ν. Τορναρίτης: «Να μην τρέχουμε να σβήνουμε φωτιές άλλων»

αναρτήθηκε στις 7 Νοε 2014, 1:16 π.μ. από το χρήστη News 2   [ ενημερώθηκε 7 Νοε 2014, 1:19 π.μ. ]

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 

 05.11.2014.

Βελτίωση της σχέσης που διατηρεί το κυβερνών κόμμα με την εκτελεστική εξουσία και συλλογικότητα στη διαβούλευση, έτσι ώστε οι ευθύνες για τις σωστές ή λανθασμένες ενέργειες να βαραίνουν το σύνολο του ΔΗΣΥ ζητά ο Νίκος Τορναρίτης. Ερωτηθείς σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή εκπομπή «The_Experts», κατά πόσο θα προκύψουν εσωτερικές αλλαγές στην Πινδάρου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, απαντώντας καταφατικά, σημειώνει, ωστόσο, ότι θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος συντονισμός με το Προεδρικό και πιο έγκαιρη ενημέρωση του κόμματος για ενδεχόμενες ενέργειες των υπουργών. Κληθείς να σχολιάσει αν παρατηρείται ένταση στις σχέσεις ΔΗΣΥ και Προεδρικού, τονίζει ότι το επιθυμητό θα ήταν το κυβερνών κόμμα να προβαίνει σε συλλογική και εκτενέστερη διαβούλευση με την εκτελεστική εξουσία. «Στο τέλος της ημέρας πρέπει να είμαστε όλοι υπεύθυνοι και για τα καλά, όπως επίσης και για τα άσχημα, ούτως ώστε να μην χρειαστεί να τρέχουμε να σβήνουμε φωτιές που άναψαν άλλοι», επισημαίνει ο κ. Τορναρίτης στον Μιχάλη Περσιάνη.

Μιλώντας για το μεγάλο θέμα της επικαιρότητας, σχετικά με το συμβόλαιο της διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας με το Προεδρικό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ κάνει λόγο για υποχρέωση του οποιουδήποτε βρίσκεται στη δημόσια σφαίρα να τοποθετείται για κάθε καταγγελία ή σκιά υπάρχει εναντίον του. Παράλληλα, ο κ. Τορναρίτης υπογραμμίζει ότι η Χρυστάλλα Γιωρκάζτη «δεν είχε κανένα δικαίωμα να αφαιρέσει από το συμβόλαιό της την παράγραφο που αφορούσε στο ασυμβίβαστο», ενώ δεν θα έπρεπε οποιοσδήποτε συγγενής της να υπερασπίζεται στα δικαστήρια τον υπ΄ αριθμόν ένα ύποπτο για την οικονομική καταστροφή της Κύπρου. Αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του κάθε υπόπτου στην υπεράσπιση, εντούτοις διερωτάται  «πώς μπορεί να υπερασπίζεται κάποιον η κόρη εκείνης που φυλάει όσα απόρρητα ενδεχομένως τον στείλουν στη φυλακή».

Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Τορναρίτης τονίζει ότι είναι κοινωνικό αίτημα να υπάρξει ασυμβίβαστο μεταξύ της βουλευτικής ιδιότητας και συγκεκριμένων επαγγελμάτων, όπως ο δικηγόρος ή ο λογιστής, «σε συνδυασμό με την ανάγκη αύξησης του μισθού του βουλευτή, έτσι ώστε να μην γίνεται έρμαιο των ορέξεων του καθενός», υποδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι οι εκπρόσωποι των πολιτών στο κοινοβούλιο θα πρέπει να αφιερωθούν αποκλειστικά στο κοινοβουλευτικό τους έργο.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΔΗΣΥ, Νίκου Τορναρίτη στο «The_Experts», με τον Μιχάλη Περσιάνη.


Comments