Ειδήσεις‎ > ‎

Νίκος Τορναρίτης - Εκδήλωση για Οδική ασφάλεια

αναρτήθηκε στις 16 Μαρ 2011, 2:24 π.μ. από το χρήστη News 2

Ο Νίκος Τορναρίτης, Αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας είπε την Δευτέρα ότι «η οδική συμπεριφορά είναι στοιχείο του πολιτισμού μιας χώρας αλλά είναι ασφαλώς και πάνω από όλα υπόθεση του κράτους».

 

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση του Περιοδικού Click με θέμα: «Η Οδική Ασφάλεια των νέων» ο κ. Τορναρίτης είπε ότι η οδική συμπεριφορά «είναι ζήτημα κοινωνικής συμπεριφοράς και νοοτροπίας, ζήτημα παιδείας που αφορά όλους και τον καθένα ξεχωριστά ενώ οι πρόχειρες παρεμβάσεις και τα αποσπασματικά μέτρα είναι ατελέσφορα».

 

Ο κ. Τορναρίτης είπε ότι «είναι σε όλους πολύ καλά γνωστό ότι οι νέοι αποτελούν την πλειοψηφία των θυμάτων σε τροχαία δυστυχήματα» προσθέτοντας ότι «η ταχύτητα, η έλλειψη της συναίσθησης του κινδύνου, το αλκοόλ είναι ορισμένα από τα στοιχεία που συγκλίνουν στην ηλικιακή ομάδα των νέων, ιδίως των αγοριών, αυξάνοντας την πιθανότητα να συμβεί το κακό».

 

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι «ως Πολιτεία, η Κυβέρνηση, η Βουλή, οι ειδικοί, μπορούμε να συμβάλουμε αποφασιστικά για να αλλάξουν οι συνήθειες, να μειωθούν οι κίνδυνοι, να περιοριστούν οι απώλειες ανθρώπων που στο άνθος της ηλικίας τους χάνουν τόσο άδικα τη ζωή τους, ή υποφέρουν για το υπόλοιπό της, μαζί και οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι τους».

 

Ο κ. Τορναρίτης είπε ότι «κατά την άποψή μου είναι ζήτημα έγκαιρης διαπαιδαγώγησης από τη μια, αλλά και εφαρμογής μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για την οδική ασφάλεια» από την άλλη ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «τα τελευταία χρόνια, υπήρξε βελτίωση, με βάση τους στατιστικούς δείκτες των τροχαίων».

 

Υποστήριξε παράλληλα «ότι θα πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά γιατί κάθε ζωή που σώζεται είναι η καλύτερη απάντηση σε ένα σοβαρότατο υπαρκτό πρόβλημα».

 

Ο κ. Τορναρίτης είπε ότι θα πρέπει να διεξαχθεί «σοβαρή έρευνα για μελέτη των στατιστικών στοιχείων που αφορούν το όλο θέμα και να εντοπιστούν τα ‘μελανά’ σημεία στους δρόμους, ιδίως στις κατοικημένες περιοχές μαζί με την χαρτογράφηση και γνωστοποίηση των επικίνδυνων σημείων για οδηγούς και πεζούς».

 

ΚΥΠΕ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ-Κύπρος 14/3/2011


Comments