Ειδήσεις‎ > ‎

Μακριά από την οποιαδήποτε κομματική αντιπαράθεση να μείνουν τα σχολεία

αναρτήθηκε στις 19 Νοε 2015, 4:08 π.μ. από το χρήστη ΝΙΚΟΣ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗΣ
Μακριά από την οποιαδήποτε κομματική αντιπαράθεση θα πρέπει να μείνουν τα σχολεία, σύμφωνα με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΔΗΣΥ Νίκο Τορναρίτη.

«Θέλω να δηλώσω εξ υπαρχής ότι εμείς στο ΔΗΣΥ θεωρούμε άδικες τις επικρίσεις του ΑΚΕΛ για τον Υπουργό Παιδείας», ανέφερε ο κ. Τορναρίτης σε δηλώσεις του στη Βουλή για το θέμα.

«Θεωρούμε άδικες τις επικρίσεις γιατί, όσον αφορά την εγκύκλιο της 5ης Οκτωβρίου που αναφέρεται στην επίσκεψη μαθητών σε ιστορικούς χώρους συνδεδεμένους με την ΕΟΚΑ, πέραν του γεγονότος ότι παρόμοια πρακτική εφαρμόστηκε στην περίοδο της συγκυβέρνησης ΑΚΕΛ – ΔΗΚΟ, στην Προεδρία Τάσσου Παπαδόπουλου πρέπει να σας πω – και το εννοούμε αυτό - ότι κανένας προφανώς δεν έχει το δικαίωμα να διαγράψει την ιστορία μας», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «μπορούμε όλοι να παραδειγματιζόμαστε από την ιστορία, γι' αυτό το λόγο θεωρούμε ότι είναι καλύτερα να αφήσουμε τους μαθητές μας ήρεμους και προσανατολισμένους σε ένα κεντρικό στόχο του Υπουργείου Παιδείας που αναφέρεται στην ευαισθητοποίηση των μαθητών κατά κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας και την προώθηση της ισότητας και του σεβασμού στο πλαίσιο της ρητορικής μίσους όπως μας το προτείνει το Συμβούλιο της Ευρώπης».

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ σημείωσε ότι «τα σχολεία μας πρέπει να μείνουν έξω και μακριά από την οποιαδήποτε κομματική αντιπαράθεση».

«Δεν έχει κανένας απολύτως το δικαίωμα να χρωματίσει τα σχολεία μας είτε κόκκινα, είτε μπλε, είτε πράσινα», είπε.

(ΚΥΠΕ/ΗΦ/ΜΜ)
Comments