Ειδήσεις‎ > ‎

Γραπτή δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Τορναρίτη σε σχέση με τις δημόσιες παρεμβάσεις στο χώρο της παιδείας

αναρτήθηκε στις 18 Σεπ 2013, 2:59 π.μ. από το χρήστη News 2

Παρακολουθώ με απορία τις δημόσιες παρεμβάσεις (επαϊόντων και μη) που αναπτύσσονται στο χώρο της παιδείας. Πιστεύω έντονα ότι δεν πρέπει να ανοίξουμε και πάλι ένα άγονο κεφάλαιο αντιπαράθεσης σε αυτό τον ευαίσθητο τομέα.

Ο τόπος μας περνά πολύ δύσκολες στιγμές με χιλιάδες άπορους μαθητές στα θρανία, δεν έχουμε την πολυτέλεια να φορτώσουμε πρόσθετα δικά μας βάρη στους ώμους των πολιτών και της νέας γενιάς.

Δεν πιστεύω ότι κινδυνεύει η Ελληνικότητα της παιδείας μας από τον οποιοδήποτε.

Αυτό που κινδυνεύει εάν συνεχίσει η αντιπαράθεση, είναι η ενότητα και συνοχή του εκπαιδευτικού μας συστήματος και ευρύτερα της κοινωνίας μας.

Αυτή την ώρα εμείς πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να εργαστούμε για να εφαρμόσουμε στο εκπαιδευτικό μας σύστημα ένα νέο, σύγχρονο μοντέλο που να βασίζεται στη γνώση, στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Πιστεύουμε σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα διαμορφώνει ελεύθερα σκεπτόμενα άτομα, με δημοκρατικό ήθος και ελεύθερο πνεύμα και θα καθιστά τους νέους μας ενεργούς και ενάρετους πολίτες, με δεξιότητες και αξίες, ικανούς να συμβάλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη σε όλους τους τομείς.

 

Λευκωσία, 18/09/2013

Comments