Ειδήσεις‎ > ‎

Έπρεπε να είχε παρευρεθεί στο δείπνο ο Ακιντζί

αναρτήθηκε στις 19 Νοε 2015, 4:07 π.μ. από το χρήστη ΝΙΚΟΣ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗΣ
Τη θέση ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί θα έπρεπε να είχε παρευρεθεί στο δείπνο που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Γερμανίας χθες βράδυ στη Λευκωσία εξέφρασε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης, σημειώνοντας ότι η Πρεσβεία απλώς ακολούθησε το Πρωτόκολλο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή ο κ. Τορναρίτης χαιρέτισε εκ μέρους του ΔΗΣΥ την επίσκεψη του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ.

Υπάρχει, είπε, «μια έντονη κινητικότητα, την βλέπετε όλοι, σε σχέση με το κυπριακό πρόβλημα»

«Το παράδειγμα της Γερμανίας είναι πολύ σημαντικό για μας», είπε, προσθέτοντας ότι «επανενώθηκε η Γερμανία, επανενώθηκε το Βερολίνο, αναπτύχθηκε η Γερμανία μετά την ένωση και αυτή την ώρα αποτελεί την μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ».

Όσον αφορά το χθεσινοβραδινό δείπνο, ο κ. Τορναρίτης εξέφρασε τη θέση ότι «καλύτερα ο κ. Ακιντζί να παρευρισκόταν στο συγκεκριμένο δείπνο».

«Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος και ως τέτοιο έχει τα σύμβολά του, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις υπόλοιπες εξουσίες, οι οποίες προφανώς πρέπει να γίνονται σεβαστές», είπε.

Η Γερμανική Πρεσβεία, πρόσθεσε, «ακολούθησε το Πρωτόκολλο της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Απαντώντας σε ερώτηση αν ο κ. Ακιντζί είχε ερωτηθεί προηγουμένως αν θα παρευρεθεί, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, είπε ότι«αυτό που γνωρίζω είναι ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στη μεγάλη εικόνα, όχι στο δέντρο αλλά στο δάσος».

Και η μεγάλη εικόνα, πρόσθεσε, «επιτάσσει σε όλους μας να εργαστούμε συστηματικά, να εργαστούμε υπεύθυνα για να καταλήξουμε πολύ σύντομα στη σωστή λύση του κυπριακού προβλήματος που όλες οι πολιτικές δυνάμεις υποτίθεται επιδιώκουμε».

(ΚΥΠΕ/ΗΦ/ΜΜ)
Comments