Ειδήσεις‎ > ‎

Ενημέρωση για Κυπριακό ζητά ο ΔΗΣΥ από Πρόεδρο Χριστόφια

αναρτήθηκε στις 10 Ιαν 2012, 7:08 π.μ. από το χρήστη News 2
Ενημέρωση για τις προτάσεις που έχει καταθέσει στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού και την επιστολή που έλαβε από το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν ζητάει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ο ΔΗΣΥ μέσω του Αντιπροέδρου του Νίκου Τορναρίτη, ο οποίος προειδοποίησε ότι δεν θα στηριχθεί η οποιαδήποτε ενέργεια χωρίς να υπάρχει ενημέρωση.

«Ο ΔΗΣΥ όσον αφορά και τις προτάσεις τις οποίες έχει καταθέσει ο κ. Χριστόφιας και την επιστολή που έχει λάβει από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών βρίσκεται στην απόλυτη μη ενημέρωση», ανέφερε ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ.

«Δεν έχουμε ενημερωθεί για τίποτα δεν μπορούμε να εκφράσουμε άποψη για τίποτα», είπε.

Συνέχισε λέγοντας ότι «δεν έχουμε καμία πρόθεση να στηρίξουμε την όποια περαιτέρω ενέργεια ή την όποια φάση εισέλθει το Κυπριακό, χωρίς τη δική μας ενημέρωση πρώτα απ' όλα αλλά και τη δική μας αποδοχή».

«Το έχουν πει πολλές φορές πολλοί, κανενός ο ώμος δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος του κυπριακού προβλήματος και των εξελίξεων που έχουμε μπροστά μας και φαίνεται ότι θα είναι πολλές και δραματικές», ανέφερε ο κ. Τορναρίτης.

Εξέφρασε τη θέση τέλος ότι «η σοφία των πολλών είναι αυτή που μπορεί να προστατέψει την Κύπρο από τα αδιέξοδα, τις προκλήσεις και τους κινδύνους που έχουμε μπροστά μας».
Comments