Ειδήσεις‎ > ‎

Η Λευκωσία ανοχύρωτη πολιτεία

αναρτήθηκε στις 19 Μαΐ 2011, 6:08 π.μ. από το χρήστη News 2
Ο Αντιπρόεδρος και Επίτροπος Παιδείας ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης κάλεσε τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διατάξουν έρευνα για εντοπισμό των δραστών των χθεσινοβραδινών επεισοδίων στη Λευκωσία, μετά από τον τελικό Κυπέλλου μεταξύ Ομόνοιας και Απόλλωνα.

Ο κ. Τορναρίτης, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΔΗΣΥ αποτελούμενη από τους υποψήφιους Βουλευτές Σωτήρη Δράκο, Νίκο Νουρή και Χριστόφορο Φωκαΐδη, επισκέφθηκαν σήμερα το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και συζήτησαν μαζί με φοιτητές τα διάφορα φοιτητικά προβλήματα, ενώ στη συζήτηση κυριάρχησαν τα χθεσινά επεισόδια στην πρωτεύουσα. «Το θέμα που κυριάρχησε ήταν η διαπίστωση ότι η Λευκωσία χθες το βράδυ παρουσίασε την εικόνα ανοχύρωτης πολιτείας», είπε ο κ. Τορναρίτης και πρόσθεσε: «Το κράτος στάθηκε ανήμπορο να αντιμετωπίσει τα βίαια επεισόδια που απλώθηκαν σε ολόκληρη τη Λευκωσία. Ουσιαστικά, οι Αρχές της Δημοκρατίας είτε ύψωσαν τα χέρια, είτε ήταν απούσες από τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στους δρόμους της Λευκωσίας και έριξαν για ακόμα μια φορά τον πολιτικό μας πολιτισμό στο ναδίρ».

Ο κ. Τορναρίτης διερωτήθηκε ποιος «πραγματικά προστατεύει τους συμπολίτες μας, ποιος προστατεύει τις περιουσίες μας, ποιος είναι υπεύθυνος στο τέλος της ημέρας για την ασφάλεια των νέων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στους διάφορους χώρους διασκέδασης. Καλώ», συνέχισε, «με τον πιο επίσημο τρόπο τις Αρχές της Δημοκρατίας με πρώτο τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης αλλά και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να διατάξουν έρευνες οι οποίες να έχουν θετικό αποτέλεσμα. Να μην κρύψουμε και πάλιν τους ενόχους, να μην κρύψουμε και πάλιν την αλήθεια». Ο κ. Τορναρίτης ανέφερε ότι το φαινόμενο του χουλιγκανισμού και των νυκτοβατών, οι οποίοι παίρνουν κάθε λίγο το νόμο στα χέρια τους, κάποια στιγμή πρέπει να πνιγεί στη θέληση της κοινωνίας, στη θέληση των Κυπρίων πολιτών που θέλουν να ζήσουν σε ένα πιο δημοκρατικό, σε ένα πιο ελεύθερο περιβάλλον και καθεστώς.

Η αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ αντάλλαξε απόψεις με τους φοιτητές για διάφορα θέματα, όπως αυτό της φοιτητικής χορηγίας, η οποία -όπως είπε ο κ. Τορναρίτης- από το 1999 που δόθηκε από την Κυβέρνηση Κληρίδη, παραμένει ακριβώς στα ίδια επίπεδα. «Εμείς στηρίζουμε τη στοχευμένη αύξηση της φοιτητικής χορηγίας, αναγνωρίζοντας την ίδια ώρα τα οικονομικά προβλήματα τους κράτους», είπε. Επίσης, είπε πως με τους φοιτητές συζητήθηκε και το θέμα της απαξίωσης των νέων από την πολιτική. «Το μήνυμα που στέλνουμε προς τη νέα γενιά είναι να παραμείνουν σε εγρήγορση, να παραμείνουν σε ετοιμότητα, να δηλώσουν παρόντες και να ασκήσουν το δικαίωμα της ψήφου, γιατί είναι ένα κορυφαίο δικαίωμα που δίνει τη δυνατότητα να απαντήσουν σε αυτούς που στέρησαν τα όνειρα τους», είπε.

Στο μεταξύ, σε γραπτή δήλωση του ο κ. Τορναρίτης εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα όσα συμβαίνουν στην Αγγλική Σχολή. «Το διαχειριστικό συμβούλιο της σχολής δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται με επάρκεια στα καθήκοντα του, με τελευταίο περιστατικό τον εξαναγκασμό της διευθύντριας της σχολής σε παραίτηση. Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να παρέμβει άμεσα και να στηρίξει το Σύνδεσμο Γονέων της Αγγλικής Σχολής στα δίκαια αιτήματα του», είπε. 

Τέλος, επίσης, σε γραπτή του δήλωση προς τους υποψήφιους φοιτητές με την ευκαιρία έναρξης των Παγκύπριων Εξετάσεων, τούς ευχήθηκε καλή δύναμη. «Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι εξεταζόμενοι είναι ότι τα καλύτερα τους χρόνια είναι αυτά που έρχονται. Γιʼ αυτό με όλη τη δυνατή ψυχραιμία, να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την προσωπική και συλλογική μας πρόοδο», κατέληξε.

Comments