Ειδήσεις‎ > ‎

Δήλωση του Αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού και Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής των Αντιπροσώπων Νίκου Τορναρίτη σχετική με την τοποθέτηση του κ. Χριστόφια για την ομιλία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου

αναρτήθηκε στις 13 Φεβ 2012, 11:06 μ.μ. από το χρήστη News 2   [ ενημερώθηκε 13 Φεβ 2012, 11:07 μ.μ. ]


Η αντίδραση του προέδρου Χριστόφια στην τελετή αποφοίτησης μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστήμιου Κύπρου έναντι όσων είχε αναφέρει στην ομιλία του ο Πρύτανης Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, δεν αρμόζει στο θεσμό του ανώτατου άρχοντα της πολιτείας. Δεν τιμά τον Πρόεδρο, ειδικά στο χώρο του ανωτάτου εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας, στον κατεξοχήν χώρο καλλιέργειας της ελευθερίας του λόγου και του πνεύματος, να συμπεριφέρεται με αντανακλαστικά συντηρητικών και  ολοκληρωτικών καθεστώτων μιας άλλης εποχής.

Η Κύπρος έχει ανάγκη να προχωρήσει με αυτοπεποίθηση στο ευρωπαϊκό της μέλλον. Χωρίς αμφιταλαντεύσεις, όπως πολύ ορθά δήλωσε ο Πρύτανης, και χωρίς ανασφάλειες. Η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από την αντίθετη άποψη αλλά από την αντίληψη που θέλει να βλέπει την αντίθετη άποψη ως απειλή.

 Λευκωσία 13/2/12

 

 


 

Comments