Ειδήσεις‎ > ‎

ΔΗΣΥ - Τορναρίτης - ΝΗΡΕΑΣ - Κήρυξη εργασιών

αναρτήθηκε στις 25 Μαρ 2011, 9:39 π.μ. από το χρήστη News 2

Η δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Ερευνας ΝΗΡΕΑΣ «μας δίνει ελπίδες πως η πρόοδος της γνώσης στις περιοχές της επιστήμης και τεχνολογίας για τη διαχείριση του νερού, θα επιφέρει ανάπτυξη νέων μεθόδων, τεχνολογιών και συστημάτων για βιώσιμες λύσεις αειφόρου διαχείρισης αυτού του πολύτιμου αγαθού» δήλωσε την Τρίτη ο Νίκος Τορναρίτης, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας.

 

Σε χαιρετισμό του στην κήρυξη των Εργασιών της Ιδρυσης του ΝΗΡΕΑ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ο κ. Τορναρίτης είπε ότι «εξίσου σημαντικό πιστεύω πως θα είναι το έργο του ΝΗΡΕΑ, ως συνδετικού κρίκου ανάμεσα στον ακαδημαϊκό χώρο, της βιομηχανίας, των ερευνητικών και εκπαιδευτικών οργανισμών και τέλος των αρμόδιων κρατικών φορέων».

 

Ο κ. Τορναρίτης είπε ότι «για την Κύπρο το θέμα διαχείρισης των υδάτινων πόρων αποτελεί πάντα επίκαιρο και σοβαρό θέμα» με την ζήτηση να αυξάνεται δυσανάλογα με τους διαθέσιμους πόρους, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη το έντονο πρόβλημα της παρατεταμένης ολιγομβρίας».

 

Πρόσθεσε ότι «δια μέσου του μηχανισμού συγχρηματοδότησης από την Κυπριακή Δημοκρατία και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αειφόρου Ανάπτυξης, το Πανεπιστήμιο Κύπρου με τη βοήθεια μιας αξιόλογης επιστημονικής ομάδας, εδραιώνεται στον παγκόσμιο χάρτη της Ερευνας» με την ίδρυση του ΝΗΡΕΑ.

 

Καταλήγοντας ο κ. Τορναρίτης συνεχάρη «τη Δρ. Δέσπω Φάττα-Κασίνου ως συντονίστρια της όλης προσπάθειας καθώς και ολόκληρη την ερευνητική ομάδα των καθηγητών που πλαισιώνουν την προσπάθεια αυτή με την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα το Διεθνές Κέντρο Ερευνας σε θέματα νερού ‘ΝΗΡΕΑΣ’, θα αποδείξει τη μεγάλη σημασία και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στο παγκόσμιο ερευνητικό κοινό».

(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΓΧΡ) ΚΥΠΕ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ-Κύπρος 22/3/2011 Comments