Ειδήσεις‎ > ‎

ΔΗΣΥ - Τορναρίτης - Διάσκεψη για Λιβύη - Κύπρος - Χειρισμοί Προέδρου

αναρτήθηκε στις 29 Μαρ 2011, 7:37 π.μ. από το χρήστη News 2   [ ενημερώθηκε 29 Μαρ 2011, 7:39 π.μ. ]

Το γεγονός ότι η Κύπρος δεν κλήθηκε να συμμετάσχει στη διάσκεψη που πραγματοποιείται σήμερα στο Λονδίνο με θέμα τις εξελίξεις στη Λιβύη, «είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής και των χειρισμών Χριστόφια στο ζήτημα», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης.

 

Ο κ. Τορναρίτης αναφέρει ότι «η διαφωνία Χριστόφια με το ψήφισμα του ΟΗΕ και ο χειρισμός που έκανε ο ίδιος προσωπικά σχετικά με τα δύο πολεμικά αεροπλάνα του Κατάρ που δεν τους δόθηκε άδεια προσγείωσης στο αεροδρόμιο Λάρνακας και ύστερα άλλαξε άποψη με διάφορα προσχήματα», οδήγησε στην εξέλιξη αυτή.

 

«Η πολιτική του Χριστόφια οδηγεί την Κύπρο στο περιθώριο των διεθνών εξελίξεων και στην ουσία θέτει την Κύπρο σε επικίνδυνη πορεία», προσθέτει και αναφέρει ότι «η άρνησή του (του Προέδρου της Δημοκρατίας) να συμβαδίσει με το ψήφισμα του ΟΗΕ για τη Λιβύη που έγινε κάτω από την παράγραφο 7 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, εκθέτει την Κύπρο σε περιπέτειες γιατί είναι η Κύπρος που ζητά για δεκαετίες την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ για το Κυπριακό».

 

«Η εξωτερική πολιτική Χριστόφια επηρεάζεται ακόμα από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, καθώς αρνείται επίμονα να δεχθεί ότι είμαστε μέλος της ΕΕ με δικαιώματα και ευθύνες», καταλήγει στη γραπτή δήλωσή του ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ.

 

ΚΥΠΕ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ-Κύπρος 29/3/2011

Comments