Ειδήσεις‎ > ‎

ΔΗΣΥ - ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΟΙΝΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΛΚ

αναρτήθηκε στις 8 Απρ 2014, 2:35 π.μ. από το χρήστη News 2   [ ενημερώθηκε 14 Απρ 2014, 11:45 μ.μ. ]
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διακήρυξη 20ης  Συνόδου Κορυφής των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος
Την Κύπρο εκπροσώπησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης.

Διακήρυξη της 20ης Συνόδου Κορυφής

Τασσόμαστε υπέρ μιας ενωμένης Ευρώπης.
Θέλουμε μια υγιή κοινωνία με νέα έμφαση στην αλληλεγγύη μεταξύ όλων των Ευρωπαίων.
Πιστεύουμε ότι η Ευρώπη είναι μια τεράστια κοινότητα αξιών και αρχών μεταξύ των οποίων και η ελευθερία, η υπευθυνότητα, η δικαιοσύνη, η ασφάλεια, ο σεβασμός της αξιοπρέπειας της ανθρώπινης ζωής και η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Θέλουμε η Ευρώπη να είναι μεγαλύτερη στα μεγάλα ζητήματα και μικρότερη στα μικρά ζητήματα.
Οι Πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ανησυχούν για το ζήτημα της διασφάλισης της ειρήνης και της ασφάλειας στην Ευρώπη και των γειτονικών της χωρών. Υπό αυτό το πρίσμα πιστεύουν ότι η λύση για την κρίση στην Ουκρανία θα πρέπει να βασίζεται στην εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, στο πλαίσιο του Ουκρανικού Συντάγματος καθώς και στην αυστηρή προσήλωση στα διεθνή πρότυπα, δηλαδή το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και την Τελική Πράξη του Ελσίνκι του ΟΑΣΕ.
Σε αυτή τη σημαντική περίοδο πριν από τις Ευρωεκλογές, οι Πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΕΛΚ σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο έχουν επίγνωση της σημασίας της ψήφου των Ευρωπαίων πολιτών, η οποία θα εκφραστεί στις ευρωπαϊκές εκλογές τον Μάιο. Θεωρούμε ότι η πρωταρχική τους ευθύνη είναι η έκκληση για συμμετοχή των Ευρωπαίων πολιτών στις επόμενες ευρωεκλογές του Μάη. Εστιάζουμε τις προσπάθειές μας για να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να ψηφίσουν επειδή ψηφίζουν για το μέλλον της Ευρώπης.

Η ανανέωση των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, ιδιαίτερα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και η εκλογή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σύμφωνα με τις νέες διατάξεις της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα εκπληρώσει τις προσδοκίες των πολιτών καθιστώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση πιο δημοκρατική αλλά και πιο κοντά σε αυτούς.
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να επιλεγεί κατά γράμμα και πνεύμα της Συνθήκης, λαμβάνοντας πλήρως υπόψη τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εκλογών. Ο υποψήφιος, για να γίνει ο επόμενος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρέπει να προέρχεται από την πολιτική οικογένεια που είναι σε θέση να σχηματίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Υποστηρίζουμε σθεναρά τον Jean Claude Juncker ως υποψήφιο για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λόγω της πολύχρονης κυβερνητικής του εμπειρίας, λόγω του ότι είναι ένας δημοκράτης ανοικτός σε διάλογο και ένας άνδρας που διακατέχεται από πνεύμα αλληλεγγύης, λόγω των ισχυρών ευρωπαϊκών πεποιθήσεων του αλλά και λόγω του φιλόδοξου προγράμματός του, που έχει ως βασικούς άξονες την κοινωνική αρμονία, την οικονομική σταθερότητα, τον εκσυγχρονισμό και την οικονομική πρόοδο.
Πιστεύουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βρει τη λύση για την οικονομική κρίση που έχει επηρεάσει όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Είμαστε βέβαιοι ότι η εξεύρεση λύσεων για την κρίση χρειάζεται σαφείς επιλογές και εμείς, το ΕΛΚ, έχουμε αποδείξει ότι είμαστε κόμμα υπεύθυνης διακυβέρνησης, το οποίο ενεργούσε ενώ άλλοι μιλούσαν, και έχει εργαστεί και εργάζεται για να βγάλει την Ευρώπη από την κρίση.
Δεν θέλουμε να κληρονομήσουμε χρέος, το οποίο τα παιδιά μας θα αναγκαστούν να πληρώσουν πίσω. Θέλουμε την ευρωπαϊκή οικονομία να είναι ανταγωνιστική και καινοτόμος και να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για νέα και βιώσιμη ανάπτυξη και απασχόληση. Για το λόγο αυτό, γνωρίζουμε ότι για να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και να εξασφαλίσουμε συνέχιση του πλούτου, απαραίτητες είναι οι στοχευμένες επενδύσεις και η διενέργεια μεταρρυθμίσεων.
Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες είναι σε θέση να κοιτάζουν το μέλλον τους με αισιοδοξία και πάλι.
Εμείς, οι Πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΕΛΚ, εργαζόμαστε σκληρά για τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος στο οποίο οι επιχειρηματίες και οι οικογενειακές επιχειρήσεις μπορούν να προοδεύσουν και στο οποίο η επιχειρηματικότητα ανταμείβεται ˙ δεν συγκρατείται. Βασικός πολιτικός μας στόχος  είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για την ευημερία των επιχειρήσεων μας. Λιγότερη γραφειοκρατία και ένα πραγματικά φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον είναι αυτό που χρειάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είμαστε δεσμευμένοι στην επίτευξη νίκης στις ευρωεκλογές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ενισχύσει την αντιπροσωπευτικότητα των θεσμικών της οργάνων και να ενισχύσει το ΕΛΚ ως την κορυφαία πολιτική δύναμη.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα παράδειγμα ασφάλειας, κοινωνικής αρμονίας και δημοκρατίας. Είμαστε αποφασισμένοι να προφυλάξουμε και να διατηρήσουμε το σύνολο του ευρωπαϊκού κεκτημένου.
Οι υποψήφιοι του ΕΛΚ έχουν την εμπιστοσύνη μας.

         Βρυξέλλες, 8/4/2014
 

Comments