Ειδήσεις‎ > ‎

Χαιρετισμός του Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής των Αντιπροσώπων Νίκου Τορναρίτη στην τελική γιορτή του Δημοτικού Σχολείου Ριζοκαρπάσου ημερ.13/6/12 και ώρα 18:00.

αναρτήθηκε στις 13 Ιουν 2012, 7:58 π.μ. από το χρήστη News 2

Άλλη μια χρονιά έχει φτάσει στο τέλος της και συνηθίζεται στις τελικές εορτές των σχολείων να ευχόμαστε στους τελειόφοιτους κάθε καλό στη μελλοντική τους σταδιοδρομία και να δίνουμε βεβαίως τα θερμά μας συγχαρητήρια στη διεύθυνση και στο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου.

Το Δημοτικό σχολείο Ριζοκαρπάσου όμως δεν είναι όπως τα άλλα. Αυτό το σχολείο είναι πολύ περισσότερο από ένα συνηθισμένο δημοτικό. Το σχολείο του Ριζοκαρπάσου δεν είναι ένα σύνθημα, το σχολείο σας και όλοι εσείς που το αποτελείτε, είσαστε ζωντανό παράδειγμα αγώνα, προσήλωσης, πίστης σε ιδανικά και αξίες.

Γνωρίζω πάρα πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, τις καθημερινές μάχες που δίνετε και κατανοώ τη δύναμη που χρειάζεται για να επιλέξει να είναι κανείς εδώ αντί στις ελεύθερες περιοχές.

Εσείς, οι δάσκαλοι και ο διευθυντής του σχολείου, δίνετε καθημερινά τη μάχη και ξέρετε πιο καλά από όλους τι σημαίνει να διατηρείς την ελληνική γλώσσα, την κουλτούρα και τον πολιτισμό, ζωντανά μέσα στην καρδιά της κατοχής.

Σήμερα πιστεύω ότι το ελάχιστο καθήκον που έχουμε απέναντι στα παιδιά μας ως εκπαιδευτικοί και ως πολιτεία είναι να τους δώσουμε τα εφόδια της γνώσης, της κριτικής σκέψης, της άποψης, της ενσυναίσθησης και της παιδικής γαλήνης. Να φέρουμε την ειρήνη και την ελπίδα στις ψυχές τους. Επειδή το αύριο της πατρίδας μας ανήκει στα παιδιά μας. Και το αύριο το διαμορφώνουμε σήμερα...

Γι’ αυτό ας αναρωτηθούμε τι αύριο θέλουμε, ποιο αύριο χρωστούμε σε αυτά τα παιδιά. Θέλουμε ένα αύριο, που θα είναι το ίδιο με το σήμερα; Με κατοχή, με στρατό, με μοιρασμένη πατρίδα, με συρματοπλέγματα; Ή θέλουμε ένα καινούριο αύριο, με την πατρίδα μας επανενωμένη, με τους ανθρώπους της να συνεργάζονται και να συν-δημιουργούν, μια πατρίδα ειρηνική, ευρωπαϊκή και σύγχρονη; 

Νομίζω ότι θέλουμε το δεύτερο και πρέπει να εργαστούμε προς την κατεύθυνση αυτή χωρίς μίση και πάθη αλλά με αυτοπεποίθηση και αγωνιστικότητα.

Σήμερα θέλω να σας καλέσω να αναλογιστείτε όλες αυτές τις στιγμές από τη χρονιά που μας πέρασε και που σας γέμισαν χαρά. Σας καλώ να θυμηθείτε τις στιγμές παιχνιδιού και συγκίνησης, τις στιγμές δημιουργίας, τις στιγμές παιδείας που ζήσατε.

Με αυτές τις σκέψεις σας αποχαιρετώ. Δάσκαλοι του Ριζοκαρπάσου σας ευχαριστούμε που και αυτή τη χρονιά αποτελέσατε για όλους μας πρότυπο φιλοπατρίας και προσφοράς. Μας κάνετε περήφανους.

Αγαπημένα μου παιδιά, συγχαρητήρια που ολοκληρώσατε ακόμη ένα χρόνο στην υπέροχη πυραμίδα της γνώσης. Το σημαντικότερο όπλο που έχετε στα χέρια σας για να αντιμετωπίσετε τον σύγχρονο κόσμο με το κεφάλι ψηλά.

Εύχομαι η νέα χρονιά που έρχεται να μην είναι σαν όλες τις άλλες που πέρασαν, εύχομαι, την ίδια μέρα την επόμενη χρονιά μαζί με το τέλος του σχολικού έτους, να γιορτάσουμε και την ελευθερία της πατρίδας μας!

 

 

Comments