Ειδήσεις‎ > ‎

Αντιπρόεδρος ΔΗΣΥ - Υποψήφιοι Βουλευτές - Ιδιωτικά Πανεπιστήμια - Επίσκεψη

αναρτήθηκε στις 18 Μαΐ 2011, 12:03 μ.μ. από το χρήστη News 2

Ο Αντιπρόεδρος και Επίτροπος Παιδείας του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης, επικεφαλής αντιπροσωπείας υποψήφιων Βουλευτών του ΔΗΣΥ, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα δύο Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, δήλωσε ότι το συμπέρασμα είναι ότι «ο κ. Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ έχει απογοητεύσει τους νέους και τις νέες».

 

Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη τους στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, ο κ. Τορναρίτης είπε ότι κατά τις επισκέψεις τους στα δύο ιδιωτικά Πανεπιστήμια συναντήθηκαν με τις Πρυτανικές Αρχές και τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις και άκουσαν τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους.

 

''Το αποτέλεσμα ή το συμπέρασμα που έχουμε λάβει από αυτές τις συναντήσεις είναι ότι ο κ. Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ έχει απογοητεύσει τους νέους και τις νέες της πατρίδας μας. Τους έχει απογοητεύσει γιατί μέσα από την ιδεοληψία, μέσα από την έπαρση, μέσα από την αλαζονεία έχει εμποδίσει τα όνειρα τους, έχει εμποδίσει τις προσδοκίες τους για ένα καλύτερο μέλλον. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι σχεδόν 30.000 συμπολίτες μας βρίσκονται κάτω από το φάσμα της ανεργίας- στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι-, είναι το γεγονός ότι αν δεν έχεις ένα γνωστό στην Εζεκία Παπαϊωάννου σήμερα δεν μπορείς να έχεις στον ήλιο μοίρα, δεν μπορείς να βρεις εργασία, δεν μπορείς να πας πουθενά. Γι’ αυτό νομίζω και είμαι σίγουρος ότι το μήνυμα που θα στείλουν οι νέοι και οι νέες την ερχόμενη Κυριακή θα είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ένα μήνυμα προσμονής για καλύτερες μέρες'', πρόσθεσε.

 

Θα ψηφίσουν, συνέχισε, όλους εκείνους που πιστεύουν ότι κατέθεσαν προτάσεις, κατέθεσαν εισηγήσεις, αγωνίστηκαν πραγματικά για τα προβλήματα των Πανεπιστημίων της Κύπρου, για τα προβλήματα της νέας γενιάς και συμπλήρωσε ότι ''όσοι τους υποσχέθηκαν κούφια λόγια νομίζω ότι θα πάρουν την απάντηση και η απάντηση αυτή θα είναι ηχηρή''.

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τορναρίτης είπε ότι ο ΔΗΣΥ πρωτοστάτησε για την ίδρυση των ιδιωτικών Πανεπιστημίων και ανέφερε ότι ο ΔΗΣΥ βρισκόταν στην αντιπολίτευση, αλλά πρωτοστάτησε στον αγώνα που έγινε τότε για να ιδρυθούν τα νέα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, ενώ το ΑΚΕΛ καταψήφισε τη συγκεκριμένη νομοθεσία.

 

''Αυτό το ακούσαμε στις συναντήσεις μας με τους νέους. Μας είπαν καθαρά ότι εάν δεν ήταν η συνεργασία ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, εμείς θα βρισκόμασταν στα κολέγια. Θα είχαμε στα χέρια διπλώματα κολεγίων. Η πολιτική πάντοτε κρίνεται στην πράξη. Δεν κρίνεται στα μεγάλα, στα κούφια λόγια. Εμείς με σοβαρότητα καταθέσαμε και καταθέτουμε προτάσεις. Δεν λαϊκίζουμε. Δεν ανεβάζουμε τους τόνους. Δεν παρελθοντολογούμε. Δεν ξεθάβουμε από το χρονοντούλαπο της ιστορίας μάγισσες, πραξικοπήματα και ανδριάντες. Βλέπουμε μπροστά. Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει. Δεν μπορούμε να επιστρέφουμε συνεχώς στο παρελθόν. Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις σήμερα και όλοι μαζί να κάνουμε την διαφορά'', κατέληξε.

(ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΜΜ)Comments