Άρθρα‎ > ‎

Το μήνυμα στις 22 Μαΐου

αναρτήθηκε στις 16 Απρ 2011, 5:29 π.μ. από το χρήστη News 2
Κάθε εκλογική αναμέτρηση έχει τα δικά της πολιτικά χαρακτηριστικά. Το ίδιο συμβαίνει και με την εκλογική αναμέτρηση στις 22 Μαΐου. Οι βουλευτικές εκλογές δεν αλλάζουν την κυβέρνηση αλλά οι πολίτες μπορούν να στείλουν το δικό τους μήνυμα, αξιολογούν το κυβερνητικό έργο, εγκρίνουν τη σύνθεση της Βουλής, επιλέγουν τα πρόσωπα και τις πιθανές συμμαχίες της επόμενης ημέρας. Πιστεύω ότι και αυτές οι εκλογές θα δείξουν το βαθμό ικανοποίησης από την παρούσα διακυβέρνηση και θα στείλουν μηνύματα προς διάφορες κατευθύνσεις.

Σήμερα με βάση την τριετή εμπειρία από την διακυβέρνηση Χριστόφια είναι χρήσιμο να σταλεί ένα μήνυμα αποδοκιμασίας για τα πεπραγμένα μιας πολιτικής που μας οδηγεί βήμα- βήμα στη στασιμότητα. Οι πολίτες έχουν δει πραγματικά δείγματα γραφής και θυμούνται την πορεία της οικονομίας μας, τη στασιμότητα στο κυπριακό, το ρουσφέτι και την αναξιοκρατία και τις πρωτοφανείς επιθέσεις του προέδρου Χριστόφια κατά πάντων. Ο πολίτες γνωρίζουν ότι το ΑΚΕΛ και η κυβέρνηση δεν έχουν κανένα σχέδιο αλλά αυτοσχεδιάζουν πάνω σε κάθε θέμα που θα δημιουργήσει η επικαιρότητα.

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Χριστόφια είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων, γιατί παραμένει δογματικά προσκολλημένη σε οικονομικά μοντέλα του παρελθόντος που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την κρίση. Η ανεργία, ο πληθωρισμός, η πτώση της αγοραστικής δύναμης των μισθωτών, είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Στο κυπριακό ο πρόεδρος Χριστόφιας έβαλε την ΕΕ στο περιθώριο και διαπραγματεύεται με μια αδύναμη ομάδα που αποτελείται στην ουσία από υπαλλήλους που ο ίδιος διόρισε. Κλείνει τα αυτιά του σε κάθε εισήγηση άλλης πολιτικής δύναμης και συμπεριφέρεται ως ο κάτοχος του αλάθητου στο κυπριακό γιατί δεν ξέρει τι σημαίνει συνεργασία και διαβούλευση.

Μπροστά σε αυτά τα φαινόμενα που χαρακτηρίζουν την προεδρία Χριστόφια, ο ΔΗΣΥ προτείνει συνεργασία προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις γιατί μόνο η ενότητα και ο διάλογος μπορούν να αποτρέψουν κινδύνους και να συμβάλουν ώστε να αξιοποιήσουμε ευκαιρίες. Ο ΔΗΣΥ επιλέγει το δρόμο της εθνικής ευθύνης και θα συνεχίσει να πολιτεύεται με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας μας. Η ενότητα μπορεί να οικοδομηθεί μόνο με τον αλληλοσεβασμό, την ανοχή στην εποικοδομητική κριτική, μαζί με τη διαβούλευση και την εθνική συνεννόηση. Εμείς πιστεύουμε ότι τώρα όσο ποτέ άλλοτε είναι η ώρα να ενώσουμε δυνάμεις, να συνεργασθούμε στενά και να δυναμώσουμε την ενότητα και τη συλλογικότητα.

Για μας το διακύβευμα των εκλογών στις 22 Μαΐου είναι πολύ καθαρό: με την ψήφο μας μπορούμε να στείλουμε μήνυμα αποδοκιμασίας στους κυβερνώντες και ταυτόχρονα να δώσουμε στήριξη στις δυνάμεις του εκσυγχρονισμού και της συνεννόησης. Στις 22 Μαΐου μπορούμε να στείλουμε ένα καθαρό μήνυμα ότι ο στενοκομματισμός μπορεί να δώσει τη θέση του στην ανοικτή πολιτική συνεργασία και η οικονομική υστέρηση μπορεί να δώσει τη θέση της στις σύγχρονες πολιτικές της ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη.

Λευκωσία 14/4/11

Comments