Άρθρα‎ > ‎

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΛΗΜΜΑ

αναρτήθηκε στις 5 Φεβ 2011, 8:06 π.μ. από το χρήστη News 2
Όλοι γνωρίζουμε ότι κάθε εκλογική αναμέτρηση έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, το δικό της εκλογικό περιεχόμενο. Εκτιμώ ότι οι προεδρικές εκλογές του 2008 έχουν, ίσως, το πιο κρίσιμο διακύβευμα σε σχέση με άλλες που προηγήθηκαν. Σήμερα τα χαρακτηριστικά που διαμορφώνουν το κυπριακό, έχουν πάρει μια τελείως διαφορετική τροπή. Έχουν αλλάξει ποσοτικά και ποιοτικά και αυτό μπορεί να το αντιληφθεί ο κάθε συμπολίτης μας από τη συμπεριφορά ξένων κυβερνήσεων όπως της Γερμανίας, Ιταλίας, Συρίας, Σουηδίας, Βρετανίας, και των κρατών μελών της Ισλαμικής Διάσκεψης. Στην ημερήσια διάταξη διεθνώς κυριαρχεί η δήθεν απομόνωση των τ/κ! 

Η συμπεριφορά αυτή του διεθνούς παράγοντα δεν ήταν προηγουμένως η ίδια. Προηγούμενα ήμασταν ισχυροί, αξιόπιστοι, ο λόγος μας περνούσε. Η αλλαγή αυτή οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η πολιτική Παπαδόπουλου απέτυχε να πείσει ότι οδηγεί σε λύση του κυπριακού. Κανένας στο διεθνή χώρο δεν υποστηρίζει την πολιτική Παπαδόπουλου γιατί κανένας δεν την γνωρίζει. Είναι μια αντιφατική, αλλοπρόσαλλη πολιτική που το μόνο που κατάφερε είναι να ενισχύσει τη θέση της Τουρκίας και του ψευδοκράτους στο διεθνή χώρο. 

Πιστεύω ότι εάν συνεχιστεί αυτή η πολιτική Παπαδόπουλου, η κατεχόμενη Κύπρος σε 2 με 3 χρόνια θα αρχίσει να παίρνει τον πλήρη χαρακτήρα μιας «Ταϊβάν» της Μεσογείου. Έχουμε χρέος με τα επιχειρήματα μας, με την πειθώ και την ψήφο μας να ανακόψουμε αυτή την πορεία. 

Πιστεύω ότι το εκλογικό δίλημμα είναι απολύτως σαφές: είτε προχωρούμε μαζί με την ΕΕ σε κινήσεις που να προωθούν τη λύση στο κυπριακό την προσεχή περίοδο, είτε οδηγούμαστε στην παγίωση των τετελεσμένων της εισβολής στο όνομα της επιδίωξης λύσης σε βάθος χρόνου. Είναι απολύτως βέβαιο, όμως, ότι λύση εις βάθος χρόνου δεν πρόκειται να υπάρξει γιατί εις βάθος χρόνου δεν θα υπάρχει τίποτα για να λύσουμε! 

Τον Φεβρουάριο στην κάλπη θα κληθούμε να χαράξουμε μια συγκεκριμένη πορεία: να αξιοποιούμε την ένταξή μας στην ΕΕ και βαδίζουμε σε λύση, ή να μείνουμε όπως είμαστε και να παρατηρούμε τα κατεχόμενα να αναβαθμίζονται και εμείς να μένουμε στο περιθώριο και στην εσωστρέφεια; 

Εμείς σε αυτό το εκλογικό δίλημμα επιλέγουμε την πρώτη πορεία στηρίζοντας την υποψηφιότητα Ι. Κασουλίδη. Η υποψηφιότητα του Ι. Κασουλίδη βλέπει μπροστά, ενώνει και κινητοποιεί το διεθνή παράγοντα και την ΕΕ για να βρούμε λύση στο κυπριακό. Οι άλλες επιλογές είναι εκείνες των Παπαδόπουλου και Χριστόφια. Τις απορρίπτουμε γιατί βλέπουν πίσω, διχάζουν το εσωτερικό μέτωπο, και στο εξωτερικό δεν πείθουν. Εμείς σήμερα οφείλουμε να ανακόψουμε το δρόμο της οριστικής διχοτόμησης της πατρίδας μας πρέπει να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον υποψήφιο που δεν υποστήριξε ποτέ την πολιτική Παπαδόπουλου, τον υποψήφιο που θα εργαστεί πραγματικά για την δίκαιη λύση του Κυπριακού προβλήματος. 

 23/11/07 

Comments