Άρθρα‎ > ‎

Το ΑΚΕΛ και οι κουτόφραγκοι!

αναρτήθηκε στις 5 Φεβ 2011, 8:57 π.μ. από το χρήστη News 2
Όλοι γνωρίζουμε ότι η Συνθήκη της Νίκαιας με βάση την οποία λειτουργεί τώρα η Ε.Ε, αφορούσε την Ένωση με 15 κράτη - μέλη. Τώρα η διευρυμένη Ε.Ε χρειάζεται να λειτουργήσει με 27 μέλη. Η Συνθήκη της Λισσαβόνας είναι ένα συμβιβαστικό κείμενο πάνω στο οποίο κατέληξαν οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών. Έτσι λειτουργεί το σύστημα στην ΕΕ: με συμβιβασμούς ανάμεσα στα μέλη, με ισορροπίες που επιτρέπουν στο ευρωπαϊκό τρένο να κινείται προς τα εμπρός. Αυτό κάνει και η Συνθήκη της Λισσαβόνας. 

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι στρατευμένος στην ευρωπαϊκή υπόθεση της Κύπρου. Πιστεύει στην ευρωπαϊκή ενοποίηση και ψηφίζει την Νέα Μεταρρυθμιστική Συνθήκη γιατί προωθεί την περισσότερη ενότητα ανάμεσα στα μέλη. Για τον ΔΗΣΥ είναι ένα ακόμα μεγάλο βήμα που ακολουθεί την ένταξη της Κύπρου στην ευρωζώνη και στην ουσιαστική παρουσία μας στα θεσμικά όργανα της Ένωσης. 

Με τη Συνθήκη της Λισσαβόνας-μεταξύ άλλων- υιοθετείται η Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, δημιουργείται η νέα θέση πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με θητεία δύομισυ ετών, δημιουργείται επίσης η νέα θέση Υπάτου Εκπροσώπου για την Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα με καθεστώς αντιπροέδρου στην Επιτροπή. Οι αρμοδιότητες του Ευρωκοινοβουλίου διευρύνονται, η λήψη αποφάσεων με το σύστημα της διπλής πλειοψηφίας, απλοποιείται, ισχυροποιούνται τα εθνικά κοινοβούλια! 

Το ΑΚΕΛ στο ζήτημα αυτό παρουσίασε μια εικόνα σύγχυσης και ανευθυνότητας. Η Συνθήκη εγκρίθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2007 από την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Το ΑΚΕΛ αποφάσισε στις 23 Ιουνίου 2008 την καταψήφισή της. Ας μην νομίζουν μερικοί στο ΑΚΕΛ ότι έτσι μπορούμε να κοροϊδεύουμε τους «κουτόφραγκους». Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ΓΓ του ΑΚΕΛ να αποχωρεί λίγο πριν από την ψηφοφορία στην ΚΕ του κόμματος του . Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα, πλήτουν την εικόνα της Κύπρου ανάμεσα στους εταίρους μας. Πως γίνεται να υπογράφει ο Κύπριος πρόεδρος τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου «υπενθυμίζοντας ότι η νέα Συνθήκη καθιστά δημοκρατικότερη και αποτελεσματικότερη την ΕΕ» (18/6) και λίγες ημέρες αργότερα το ΑΚΕΛ ομόφωνα να την καταψηφίζει; 

Το ΑΚΕΛ τηρεί μια συνεπή απορριπτική στάση σε όλα όσα αφορούν την ΕΕ. Καταψηφίζει, απορρίπτει, διαφωνεί με όλα. Ερωτώ: έχει πει κάτι θετικό έως τώρα το ΑΚΕΛ για την ΕΕ. Γιατί εντέλει το ΑΚΕΛ τάχθηκε υπέρ της ένταξης μας στην ΕΕ; 

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι με έργα μια υπεύθυνη, ευρωπαϊκή, προοδευτική δύναμη. Σήμερα είμαστε στη ζώνη του ευρώ όταν το ΑΚΕΛ ως συγκυβέρνηση καταψήφιζε την εισαγωγή του από την 1/1/08 προβλέποντας σεισμούς και καταποντισμούς. Τίποτα από αυτά δεν έγινε και η Κύπρος συμμετέχει ομαλά στο ευρώ με πλήρη αποδοχή του από τους πολίτες χάρις και στην συνεπή στάση που τήρησε ο ΔΗΣΥ. 

Αυτό είναι δείγμα γραφής ότι υπηρετούμε αυτό τον τόπο με υπευθυνότητα και χωρίς δογματισμούς. Δεν λειτουργούμε με τους παραδοσιακούς όρους του τύπου «συμπολίτευση-αντιπολίτευση». Στηρίζουμε μεγάλες αποφάσεις χωρίς μικροκομματικούς υπολογισμούς. Υπηρετούμε το εθνικό καλό γιατί βάζουμε πάνω απ’ όλα την πρόοδο της Κύπρου και του λαού μας. 

Η ευρωπαϊκή προοπτική για την πατρίδα μας είναι αδιαπραγμάτευτη. 

26/06/08 


Comments