Άρθρα‎ > ‎

Τέλος στο διχασμό

αναρτήθηκε στις 5 Φεβ 2011, 8:55 π.μ. από το χρήστη News 2
Οι εκλογές πλησιάζουν και ο κάθε πολίτης έχει μπροστά του την επιλογή να βάλει την Κύπρο σε μια νέα πορεία. Η 5ετία της διακυβέρνησης Τ. Παπαδόπουλου που τόσο βαθιά δίχασε το λαό μπορεί να πάρει ένα οριστικό τέλος. Να μείνει μια παρένθεση και να αρχίσει ξανά μια ανανεωμένη πολιτική που θα εκφράσει τον κάθε Κύπριο, έξω και πέρα από τις πρόσκαιρες εκλογικές σκοπιμότητες. 

Η πατρίδα μας χρειάζεται σήμερα να βρει τον πραγματικό εαυτό της. Να αντλήσει δυνάμεις και να δουλέψει συστηματικά με καθαρούς στόχους και εφικτές λύσεις. Να βγει από τον λαϊκισμό και το διχασμό. Να δώσει όλη την ενέργειά της στον ουσιαστικό στόχο που είναι ο τερματισμός της κατοχής και η εδραίωση ενός σίγουρου, σταθερού μέλλοντος μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. 

Ο Ι. Κασουλίδης μπορεί να εγγυηθεί ότι η Κύπρος θα γυρίσει σελίδα και θα αφήσει πίσω της όσους και όσα μας πλήγωσαν στο παρελθόν. Μόνο με ενότητα και ήπιο διάλογο εντός, με ειλικρινή συνεννόηση μεταξύ μας, μπορούμε ισχυροί να στραφούμε προς τα έξω. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε άλλο τις αρνήσεις, η Κύπρος δεν αξίζει να ζει στην εσωστρέφεια και την απομόνωση. Χρειάζεται να απελευθερώσει τις δυνάμεις της, να δημιουργήσει τις εξελίξεις εκείνες που εξυπηρετούν τους μεγάλους στόχους της. 

Όλοι αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες. Στο Κυπριακό θα χρειαστεί συστράτευση, πολλή δουλειά, σκληρή διαπραγμάτευση και δύσκολοι χειρισμοί αν είναι να καταλήξουμε σε λύση. Κάθε επόμενη προσπάθεια θα είναι δυσκολότερη και αυτή τη φορά θα απαιτηθούν περισσεύματα δύναμης, αποκατάσταση της διεθνούς αξιοπιστίας μας, ετοιμότητα για αποφάσεις ευθύνης και ισχυρή εσωτερική αποδοχή από τις δυνάμεις που αρνούνται να συμφιλιωθούν με την ιδέα «να στήσουμε ένα τείχος να τελειώνουμε». Ο ΔΗΣΥ από την ίδρυσή με τον Γλαύκο Κληρίδη, είναι εκφραστής αυτής της πολιτικής γιατί ξέρει ότι «το τείχος» δεν είναι η λύση. Το σκληρό σύνορο με την Τουρκία θα είναι η αρχή για χειρότερα δεινά που θα πέσουν στους ώμους της επόμενης γενιάς. 

Τώρα που πλησιάζει η ώρα της κάλπης ορισμένοι θέλουν να βλέπουν τα πράγματα με το δικό τους παραμορφωτικό φακό. Αναζητούν από τα διακηρυκτικά και γενικόλογα να φτιάξουν ένα κλίμα ωραιοποίησης για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Στα σοβαρά που σωρεύονται αδρανούν, τα προσπερνούν, ή ακόμα και παραπλανούν ως να είναι ασήμαντα. Το κάνουν γιατί δεν μπορούν να εξηγήσουν που οδηγούν το Κυπριακό. Το κάνουν γιατί αντίθετα με τα παχιά λόγια και τις υποσχέσεις, δεν έχουν τι να προτείνουν και πώς θα το πετύχουν. Προτιμούν να αναλώνουν όλο το χρόνο τους στο να συκοφαντούν όσους διαφωνούν μαζί τους. Που το πάνε όμως, αν θα χώνουν συνεχώς το κεφάλι στην άμμο; 

Η Κύπρος χρειάζεται σήμερα ένα νέο πρόεδρο που διαθέτει πρόταση για να βγούμε από το αδιέξοδο και τις στείρες αρνήσεις. Η κάθε ψήφος στον Ι. Κασουλίδη ανταποκρίνεται στη βαθιά πίστη των πολιτών μας ότι το Κυπριακό είναι υπόθεση όλων και ξεπερνά τις ευκαιριακές σκοπιμότητες. Αφορά την Κύπρο και το μέλλον της, είναι υπόθεση ολόκληρου του λαού, ο νέος πρόεδρος πρέπει να αποτελέσει τον εκφραστή της ενότητας και της θέλησής για μια ελεύθερη, ευρωπαϊκή Κύπρο. 


7/2/08

Comments