Άρθρα‎ > ‎

ΠΟΥ ΠΑΕΙ Ο ΘΟΚ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΑΚΕΛ;

αναρτήθηκε στις 5 Φεβ 2011, 8:53 π.μ. από το χρήστη News 2
Η κατάσταση στο ΘΟΚ έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής. Όλοι διαπιστώνουμε ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο «βασίλειο της Δανιμαρκίας». Όλοι το βλέπουν, πλην του ΑΚΕΛ και μερικών που βολεύονται στο ΘΟΚ. Θέλω να υπογραμμίσω ότι ποτέ άλλοτε ημικρατικός οργανισμός δεν είχε φτάσει σε αυτό το χάλι: διορισμοί με βάση συγγένειες, διορισμοί και απολύσεις με βάση συντεχνιακά και κομματικά κριτήρια, αλλαγή σχεδίων υπηρεσιών για να βολέψουν τους ιδίους, κανένας σεβασμός στους νόμους και κανονισμούς που διέπουν την λειτουργία του οργανισμού, ένας ΘΟΚ κυριολεκτικά αγνώριστος. Αντί να σχολιάζουμε το ΘΟΚ για τα θεατρικά του πεπραγμένα, η κοινή γνώμη σχολιάζει το πώς κατάντησε ο θεατρικός μας οργανισμός με τις παρεμβάσεις κομματικών εμμίσθων με σκοπό να κάνουν το ΘΟΚ παράρτημα του γραφείου πολιτισμού του ΑΚΕΛ . 

Προσωπικά έχω μεγάλη εκτίμηση στην συνολική προσφορά του ΘΟΚ στην πολιτιστική μας ζωή. Τιμώ τη θεατρική του προσφορά στον τόπο μας. Αυτό όμως που γίνεται το τελευταίο διάστημα πίσω από τις κουρτίνες είναι διασυρμός της έννοιας του ηθοποιού και της πνευματικής μας ζωής. Αυτό, δυστυχώς, ακυρώνει την άποψη του Δημήτρη Χορν ότι «ηθοποιός σημαίνει φως». Δυστυχώς αυτά που συμβαίνουν είναι σκοταδισμός και οπισθοδρόμηση, που καμία σχέση δεν έχουν με την πολιτιστική ανάπτυξη της Κύπρου. Θέλω να πω με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι υπάρχει μείζον πρόβλημα με τον «κομισάριο» που συστηματικά ταλαιπωρεί με τις μεθοδεύσεις του τον ΘΟΚ. 

Ο Υπουργός Παιδείας Α. Δημητρίου, ως καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός, έχει ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση. Χρειάζεται να δώσει κατευθύνσεις και να βοηθήσει να βγει ο ΘΟΚ από τον φαύλο κύκλο της αυθαιρεσίας. Περιμένω από τον πανεπιστημιακό δάσκαλο Α. Δημητρίου να πάρει πρωτοβουλίες. 

Ο ΔΗΣΥ θυμίζει σε όλους τις υποσχέσεις του Δ. Χριστόφια για «δίκαιη κοινωνία».Τι σχέση έχουν αυτές οι καταστάσεις στον ΘΟΚ με αυτό το σύνθημα; Ο ΔΗΣΥ υποστηρίζει ότι αυτά τα φαινόμενα συνθέτουν μια δυνατή αφορμή για να βάλουμε σαφείς κανονισμούς με σκοπό να λύσουμε το πρόβλημα και όχι να το χειροτερέψουμε. Η εμμονή του ΑΚΕΛ να πιστεύει ότι δίκαιη κοινωνία είναι να προωθεί τις λίστες που ετοιμάζουν οι έμμισθοί του, είναι μια απαράδεκτη και βαθιά διχαστική πρακτική. Θέλω να πω με σαφήνεια ότι εμείς, στον Δημοκρατικό Συναγερμό, δεν θα μείνουμε απαθείς στις αυξανόμενες αυθαιρεσίες του ΑΚΕΛ. Μαζί μας είναι και άλλες πολιτικές δυνάμεις αλλά και η πλειοψηφία της κοινής γνώμης που ζητά να τεθεί τέλος σε αυτές τις πρακτικές. Η αξιοκρατική λειτουργία της κοινωνίας μας είναι σήμερα το μεγάλο ζητούμενο. Εμείς έχουμε την πολιτική θέληση να αφήσουμε στο παρελθόν ότι μας δίχασε. Το ερώτημα είναι τι γίνεται με αυτούς που για ακόμη 4 χρόνια θα «διαχειρίζονται» το πολίτευμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

28/11/08 

Comments