Άρθρα‎ > ‎

Πολιτικοί και πολιτικές από το παρελθόν

αναρτήθηκε στις 5 Φεβ 2011, 8:01 π.μ. από το χρήστη News 2
Η διακαναλική συνέντευξη του προέδρου Παπαδόπουλου την περασμένη Τρίτη επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά ότι ο κ. Τάσσος Παπαδόπουλος δεν έχει να προτείνει τίποτα για το αύριο της Κύπρου. Με επαναλήψεις, γνωστά συνθήματα και γενικολογίες επιχείρησε να κρύψει την απλή αλήθεια ότι δεν έχει πρόταση για το κυπριακό, δεν έχει προτάσεις για τα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης. Λόγος ξύλινος, βγαλμένος από τη ναφθαλίνη, ξεπερασμένος από την ιστορική εξέλιξη. 

Ο πρόεδρος ασχολείται με το παρελθόν γιατί δεν έχει πρόταση για το μέλλον. Ασχολείται με το παρελθόν γιατί θέλει να κρατήσει καθηλωμένη τη συζήτηση στο χθες. Θέλει να αποφύγει να απαντήσει στα απλά ερωτήματα: 

Τι εισηγείται για το αύριο; 

Ποιοι είναι οι σύμμαχοί του στον ευρωπαϊκό χώρο; 

Πώς θα βγούμε από το αδιέξοδο; 

Είναι σημαντικό να θυμίσουμε σε όλους ότι την ώρα που μιλούσε ο πρόεδρος, ο Ρ. Περτέβ, σύμβουλος του Μ. Αλί Ταλάτ είχε συνάντηση με τον Επίτροπο για τη Διεύρυνση Όλι Ρεν στις Βρυξέλλες. Αυτό έπρεπε να το είχε κάνει πρώτα - πρώτα ο ίδιος ο πρόεδρος ή η ΥΠΕΞ κ. Μαρκουλλή. Δεν φτάνει να λέμε μεταξύ μας ότι έχουμε δίκαιο. Πρέπει να πείθουμε και στο εξωτερικό και αυτό δεν το έκανε η κυβέρνηση αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο για το ταξίδι του Περτέβ. Ο Όλι Ρεν είναι Επίτροπος της ΕΕ και συναντιέται με το σύμβουλο του Ταλάτ αμέσως μετά την αποτυχία της συνάντησης της 5ης Σεπτεμβρίου ... 

Ταυτόχρονα το ΕΔΑΔ έστειλε καθαρό προειδοποιητικό μήνυμα στην Κυπριακή Κυβέρνηση αποδεχόμενο στη σύνθεσή του δύο τ/κ δικαστές. Δεν έπεισαν οι συνεχείς ενστάσεις της κυπριακής κυβέρνησης και το ΕΔΑΔ προχώρησε στην κίνηση αυτή. Δεν μπορώ να διανοηθώ πιο κακή εξέλιξη από αυτήν. Το ΕΔΑΔ ήταν για δεκαετίες ο πιο προνομιακός μας χώρος. Σήμερα δεν ακούει τις παρεμβάσεις μας και διορίζει δύο τ/κ δικαστές ως μέλη του! 

Αυτές είναι αρνητικές εξελίξεις που δημιουργεί η απραξία και η απουσία πρωτοβουλιών, που χαρακτηρίζει την προεδρία Παπαδόπουλου. Δεν αρκούν οι αρνήσεις και οι καταγγελίες. Χρειάζονται θέσεις, προτάσεις, πρωτοβουλίες για να αναλάβουμε εμείς την ευθύνη των εξελίξεων. Δεν μπορούμε εμείς κράτος-μέλος της ΕΕ να παρακολουθούμε απαθείς τη μια αρνητική εξέλιξη μετά την άλλη. Είναι καιρός να πάρουμε άλλες αποφάσεις αφήνοντας πίσω μας τους πολιτικούς και τις πολιτικές που έρχονται από το παρελθόν…… 

13/9/07 

Comments