Άρθρα‎ > ‎

ΌΡΑΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Η ΒΟΛΕΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΛΩΣΗ;

αναρτήθηκε στις 5 Φεβ 2011, 3:53 π.μ. από το χρήστη News 2
Τα τελευταία χρόνια η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στον τόπο μας έχει επεκταθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ωστόσο, η μεγάλη πλειοψηφία των αποφοίτων των σχολών Μέσης Εκπαίδευσης αναζητεί τη συνέχιση των σπουδών της στο εξωτερικό. 

Όλοι συμφωνούμε ότι στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε μια πολιτική που να εκτείνεται σε βάθος χρόνου. Να χαρακτηρίζεται από συνέχεια και συνέπεια. Να ενώνει, να συνθέτει και να οδηγεί στο μέλλον που όλοι οραματιζόμαστε. 

Όλοι συμφωνούμε ότι στόχος μας είναι να εξοπλίσουμε το εκπαιδευτικό σύστημα της Πατρίδας μας έτσι ώστε να έχει διάρκεια, σταθερότητα, αλλά και ευελιξία προσαρμογής στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη Γνώση. 

Είναι για αυτόν ακριβώς τον λόγο που στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής συζητήθηκε και οδηγήθηκε στην ολομέλεια για ψήφιση ένα κορυφαίο νομοθέτημα, ο Νόμος για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Εδώ και πολλές δεκαετίες όλοι μιλούν εδώ στον τόπο μας για την αναγκαιότητα να καταστήσουμε την Κύπρο περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης. Οι περισσότεροι πλειοδοτούν σε εύηχα συνθήματα πολλές φορές κούφια. Τώρα είναι η ώρα να αποδείξουμε στην πράξη αν πραγματικά εννοούμε αυτά που λέμε μακριά από ιδεολογικές ή μικροπολιτικές αγκυλώσεις του παρελθόντος. Τώρα είναι η ώρα να στηρίξουμε θεσμικά την δημιουργία Ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Κύπρο διασφαλίζοντας πρώτα και πάνω απ’ όλα την ποιότητα στην εκπαίδευση, την αξιολόγηση, την έρευνα και ασφαλέστατα τα συμφέροντα και την προστασία φοιτητών και ακαδημαϊκού προσωπικού. 

Καθυστερήσαμε πολύ σε πολλά θέματα σε αυτό τον τόπο λόγω ατολμίας. «Χάσαμε πολλές φορές το δάσος για το δέντρο». Σε αυτή τη νοοτροπία πρέπει να δώσουμε ένα τέλος, προτάσσοντας το όραμα για την παιδεία και όχι το βόλεμα στην καθήλωση. Η Νέα Ευρωπαϊκή εποχή της Κύπρου δεν μπορεί να περιμένει! 

9/6/05

Comments