Άρθρα‎ > ‎

Οι τρεις δρόμοι

αναρτήθηκε στις 5 Φεβ 2011, 7:56 π.μ. από το χρήστη News 2
Σήμερα στην αρχή μιας μαραθώνιας προεκλογικής εκστρατείας , ο κάθε συμπολίτης μας πρέπει να σκεφτεί με ποιο τρόπο θέλει να πορευθεί η Κύπρος στα χρόνια που έρχονται. Να απαντήσει με τη ψήφο του αν θέλει την πατρίδα του να πάρει τη θέση που της αξίζει στην ευρωπαϊκή οικογένεια, δυναμική, εξωστρεφή και ισότιμη. Να απαντήσει αν ο λαός μας μπορεί να αντιμετωπίσει το πολύχρονο βάρος της κατοχής και να αντιτάξει μια νέα εθνική στρατηγική λύσης που ικανοποιεί τις προσδοκίες του Κυπριακού Ελληνισμού. Μια πατρίδα αισιόδοξη, με εφικτούς στόχους, υγιή κοινωνία, ενωμένη πάνω σε συλλογικές διεκδικήσεις. 

Μπροστά μας έχουμε 3 υποψηφίους που ζητούν τη λαϊκή ψήφο, τη λαϊκή πλειοψηφία που θα τους αναδείξει στο προεδρικό αξίωμα. 

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος έχει δοκιμαστεί κατά την πενταετή θητεία του και εκφράζει σήμερα το πολιτικό κατεστημένο που έχει ξεπεραστεί. Κρατά καθηλωμένη την πολιτική ζωή με μεθόδους και πρακτικές της δεκαετίας του ’60. Ξέρει τι δεν θέλει αλλά στο σύγχρονο ευρωπαϊκό κόσμο και την Ευρωπαϊκή Κύπρο αυτό δεν αρκεί. Η διαρκής επανάληψή του, η περιχαράκωσή του σε αρνήσεις και οι κενές περιεχομένου διακηρύξεις αποδείχθηκε στην πράξη ότι πολλαπλασιάζουν τα αδιέξοδα. Μετατρέπει την Κύπρο από θετικό παίχτη στην Ευρώπη σε αποξενωμένο και απομονωμένο, χωρίς φίλους και συμμάχους. Ο Τ. Παπαδόπουλος δεν μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη Κύπρο, με σύγχρονους θεσμούς, ήρεμο εσωτερικό μέτωπο, αξιοκρατία και μεταρρύθμιση. Καταναλώνει το παλιό υλικό και κρατά τον τόπο στάσιμο. Δεν μπορεί να δώσει νέο όραμα στον κυπριακό λαό. 

Ο Δημήτρης Χριστόφιας είναι τώρα υποψήφιος αλλά ανέδειξε στην εξουσία και συγκυβέρνησε μαζί με τον Τ. Παπαδόπουλο για 4 1/2 χρόνια. Οι αντιθέσεις και οι διαφωνίες του με τους πρώην εταίρους του, δείχνουν ότι εκείνο που τους κρατούσε ενωμένους ήταν η νομή της εξουσίας, μέσα από κραυγαλέες αντιφάσεις σε όλα τα μείζονα θέματα. Οι πολίτες μπορούν να απορούν και να θέτουν στο ΑΚΕΛ το ερώτημα ποια οικονομικοκοινωνική φιλοσοφία θα εφαρμόσουν και ποια πολιτική θα έχουν μέσα στην ΕΕ, στην οποία ανήκουμε, όταν την θεωρούν «προπύργιο του καπιταλισμού»; 

Η δική μας επιλογή είναι ο Ιωάννης Κασουλίδης. Χρειαζόμαστε ένα πολιτικό που να μπορεί να ανασυγκροτήσει το εσωτερικό μέτωπο και να δώσει περιεχόμενο στον αγώνα μας. Ανεκτικό στη διαφορετική άποψη εντός, δυναμικό και αποφασιστικό στα διεθνή και ευρωπαϊκά κέντρα. Ο Ι. Κασουλίδης καταθέτει στους πολίτες τη δική του πολιτική διαδρομή κατά τη διακυβέρνηση Κληρίδη, όταν η Κύπρος, μαζί με την Ελλάδα πέτυχαν την πιο σημαντική νίκη για τους Κυπρίους από το ’74: την ένταξη της Κύπρου με το σύνολο της επικράτειάς της στην ΕΕ. Μπορεί να φέρει συναίνεση και να ανατάξει τις εθνικές δυνάμεις του Κυπριακού Ελληνισμού, δουλεύοντας σκληρά και μεθοδικά για να πετύχουμε. Με έργα και όχι με λόγια να βάλουμε ξανά την Κύπρο σε μια ελπιδοφόρα πορεία. Αξίζουμε μια σύγχρονη κυπριακή πολιτεία που να σέβεται τους πολίτες της. Αξίζουμε μια ανοιχτή κοινωνία. 

Ο Ιωάννης Κασουλίδης σήμερα μπορεί να δημιουργήσει το ευρωπαϊκό κράτος, που να αναλώνει δυνάμεις, τις αναπληρώνει και τις πολλαπλασιάζει γιατί δουλεύει μεθοδικά. Δεν τις καταναλώνει στο εσωτερικό σε «πατριωτικές κορώνες» και ψευδοδιλλήματα. 

Στο χέρι μας είναι να οδηγήσουμε την Κύπρο στην πορεία που της αξίζει. 


30/8/07 

Comments