Άρθρα‎ > ‎

Οι εκλογές τέλειωσαν...

αναρτήθηκε στις 5 Φεβ 2011, 8:47 π.μ. από το χρήστη News 2
Οι προεδρικές εκλογές ολοκληρώθηκαν και έδωσαν στον Δημήτρη Χριστόφια την εντολή να εργαστεί με ενότητα για να αποτραπεί η διχοτόμηση της πατρίδας μας. Αυτό είναι το μήνυμα του λαού μας στους δύο γύρους της εκλογικής αναμέτρησης. Αυτή είναι η ουσία της δημόσιας συζήτησης που προηγήθηκε όλους αυτούς τους μήνες. Η δική μας παράταξη, ο Δημοκρατικός Συναγερμός και ο υποψήφιός μας Ι. Κασουλίδης συνέδραμαν στο δημοκρατικό διάλογο, με θέσεις και επιχειρήματα γιατί έτσι αντιλαμβανόμαστε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Γνώμονάς μας ήταν και παραμένει το μείζον, η επίλυση του Κυπριακού. Σήμερα, παρά το γεγονός ότι χάσαμε μια εκλογική μάχη, θεωρούμαι ότι συμβάλαμε για να γυρίσουμε σελίδα, να κλείσουμε τις πληγές του παρελθόντος, να τερματίσουμε όσα μας δίχασαν και να αναδείξουμε όλα αυτά που μας ενώνουν. 

Η ένταση της προεκλογικής εκστρατείας κόπασε και οι ευθύνες μπροστά μας είναι ιστορικές. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός κοιτάζει μπροστά την επόμενη ημέρα. Είμαστε ενισχυμένοι όσο ποτέ, προσηλωμένοι στον αδιαπραγμάτευτο στόχο της απελευθέρωσης της πατρίδας μας. Είμαστε έτοιμοι στο ρόλο που μας ανέθεσε ο λαός ως αντιπολίτευση να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να μπορέσει η Κύπρος να αποτινάξει το βάρος της κατοχής και της διαίρεσης. Σε αυτό το στόχο, είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τον νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα ενότητας, συναίνεσης και σύνθεσης που έδωσε ο λαός μας στους δύο γύρους της εκλογικής αναμέτρησης. 

Στο Δημοκρατικό Συναγερμό έχουμε ήδη δώσει το έναυσμα για τη συλλογική δράση, την εγρήγορση και την κινητοποίηση όλων, εκφράζοντας ετοιμότητα για επιστροφή στο Εθνικό Συμβούλιο. Η αναβάθμισή του και ο συντονισμός των πολιτικών δυνάμεων σε κάθε διεθνές βήμα είναι όσο ποτέ αναγκαίος. Η εμπέδωση από τον νέο πρόεδρο μιας καινούργιας, ειλικρινούς και ουσιαστικής συλλογικότητας στο Εθνικό Συμβούλιο θα επιτρέψει σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συστρατευτούν, να ενώσουν δυνάμεις και να δώσουν κοινές μάχες στους χώρους που διαθέτουν ισχυρές προσβάσεις, φίλους και συμμάχους. Από τη θέση της αντιπολίτευσης έχουμε επίσης την υποχρέωση να ελέγξουμε την εσωτερική διακυβέρνηση και να επιμείνουμε στην ανάγκη για περισσότερη διαφάνεια, αξιοκρατία και χρηστή διοίκηση. Χρειαζόμαστε όσο ποτέ ένα ήρεμο και απερίσπαστο εσωτερικό μέτωπο, με έργα και πράξεις στην εσωτερική διακυβέρνηση που να ανταποκρίνονται και να ενισχύουν τον πιο ευγενή και υψηλό στόχο της ελεύθερης και ευρωπαϊκής Κύπρου. Είναι ίσως η πρώτη φορά που όλοι, και αυτοί που κυβερνούν και αυτοί που ελέγχουν την εξουσία, έχουμε πολύ σοβαρούς λόγους να θέσουμε κατά μέρος της αχρείαστες αντιπαραθέσεις και τις πρόσκαιρες σκοπιμότητες και να αποδείξουμε ότι στα μεγάλα και σημαντικά σκεφτόμαστε με καθαρό μυαλό, έχουμε επίγνωση των ευθυνών μας και είμαστε έτοιμοι να τις αναλάβουμε. 

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα εργαστεί με αυτό το γνώμονα γιατί έτσι γίνεται ακόμα πιο ισχυρός και πιο χρήσιμος για την πατρίδα. 

13/3/08

Comments