Άρθρα‎ > ‎

Νέα Εθνική Στρατηγική

αναρτήθηκε στις 5 Φεβ 2011, 7:52 π.μ. από το χρήστη News 2
Είμαστε περήφανοι για την πορεία μας!. Ο Γλαύκος Κληρίδης, ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού έφερε στην Κύπρο την πιο σημαντική στιγμή της σύγχρονης ιστορίας μας, την ένταξη στην ΕΕ. Με τη σύνεση, το κύρος και την αξιοπιστία του Γλαύκου Κληρίδη στο διεθνή χώρο, πετύχαμε την ένταξη όλης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ. 

Σήμερα ο ΔΗΣΥ βρίσκεται αντιμέτωπος με νέες προκλήσεις. Το Συνέδριό μας αυτές τις ημέρες είναι μια δυνατή ευκαιρία για να δούμε με νέο φακό όλα τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας. Ο ΔΗΣΥ έχει χρέος με τις εισηγήσεις του να συμβάλει σε μια νέα πορεία. Ο ΔΗΣΥ στο κυπριακό προτείνει την ανασύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου, την ειλικρινή συνεννόηση με την Ελλάδα, και την πλήρη αξιοποίηση του ευρωπαϊκού παράγοντα. 

Αυτή είναι η συλλογική βάση για να δουλέψουμε όλοι μαζί. Χρειάζεται να βγούμε από το καβούκι μας και να δουλέψουμε στο διεθνή στίβο. Για να σπάσουμε το αδιέξοδο, πρέπει εμείς να παίρνουμε πρωτοβουλίες, να καθοδηγήσουμε τις εξελίξεις με πατριωτική σοφία. 

Η μηδενική παρέμβαση του ΟΗΕ στο Κυπριακό δεν μας επιτρέπει να ενεργήσουμε στο χώρο της ΕΕ για να επιτύχουμε την αλληλεγγύη των εταίρων μας. Η έλλειψη κινητικότητας παγιώνει τα τετελεσμένα της εισβολής. Η στασιμότητα ευνοεί την κατοχική δύναμη να υλοποιεί σχέδια για αναβάθμιση του ψευδοκράτους. Το Κυπριακό από πρόβλημα εισβολής και κατοχής έχει υποβαθμιστεί σε θεωρητικού τύπου νομικές και τεχνικές ασκήσεις χωρίς κόστος για την κατοχική δύναμη και προβάλλει διεθνώς και εντός ΕΕ, μόνο αν πρόκειται για τη δήθεν άρση της απομόνωσης του ψευδοκράτους. Είναι άμεση ανάγκη να επανατοποθετήσουμε τις προτεραιότητές μας πάνω στον μέγιστο κεντρικό στόχο που είναι η συνολική επίλυση του Κυπριακού. 

Μπορούμε να διαμορφώσουμε μια «Νέα Εθνική Στρατηγική» πάνω στη θέση ότι ο δρόμος της Τουρκίας προς τις Βρυξέλλες να περνά μέσα από τη γραμμή κατοχής στην Κύπρο. Να συνδέσουμε την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας με την ουσία του κυπριακού. Να αγωνιστούμε για να γίνει η ΕΕ ο καταλύτης της λύσης με την ενεργό παρουσία της μαζί με τον ΟΗΕ στη νέα προσπάθεια. Μόνο έτσι μπορούμε να δώσουμε ξανά την ελπίδα στο λαό μας. Είναι στη δική μας ευθύνη να εμπιστευτούμε το ευρωπαϊκό πλαίσιο, να επιδιώξουμε την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων εταίρων μας και έτσι να πάρουμε την τύχη μας στα δικά μας χέρια. 

Ο ΔΗΣΥ με την πολιτική του θέλει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να καταστήσουμε την Κύπρο, ισχυρή, παρούσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με κύρος και φωνή. Πρέπει να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητές μας. Η σύγχρονη Κύπρος απαιτεί νέες προσεγγίσεις, νέες πρακτικές, άλλες λειτουργίες τις οποίες η παράταξή μας δεσμεύεται να προωθήσει. 

Η πατρίδα μας διαθέτει τις δυνάμεις, με μεγαλύτερη το ανθρώπινο δυναμικό της. Άρα μπορούμε να το αξιοποιήσουμε με ένα σύστημα που να δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες. Να φτιάξουμε μια νέα σχέση ανάμεσα στο κράτος και τους εργαζομένους, τους φορείς της ανάπτυξης. Η ισχυροποίηση της οικονομίας μας αποτελεί κεντρική προϋπόθεση για την ισότιμη συμμετοχή μας στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Είναι καθοριστικός όρος να καταστήσουμε την ποιότητα και το δυναμισμό ως συγκριτικό πλεονέκτημα ενός μικρού σε μέγεθος κράτους μέλους της ΕΕ. Η στροφή σε μια αναπτυξιακή πολιτική είναι απαραίτητη στην επιτυχία της προσπάθειάς μας για συμμετοχή στην ΟΝΕ. Η ένταξη στη ζώνη του ευρώ την 1η Ιανουαρίου 2008 είναι αμετάθετος στόχος του ΔΗΣΥ. Είναι η καλύτερη λύση για την οικονομία και την κοινωνία μας μαζί με την πολιτική των διαρθρωτικών αλλαγών και την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που απελευθερώνουν τις παραγωγικές μας δυνάμεις. 

Η παιδεία έχει την ευθύνη για την προετοιμασία ιδιαίτερα της νέας γενιάς να εισέλθει στη νέα οικονομία της γνώσης και των νέων τεχνολογιών. 

Είμαι βέβαιος ότι ενωμένοι μπορούμε περισσότερα. Το Συνέδριο του ΔΗΣΥ είναι Συνέδριο Ελπίδας, Συνέδριο Ανανέωσης και Συλλογικής Δράσης. Είναι πατριωτικό μας καθήκον να δώσουμε νέες προοπτικές στον αγώνα του λαού μας για δικαίωση. Οι προεδρικές εκλογές του 2008 προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα. Όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε νέες ελπίδες στον κυπριακό ελληνισμό. 

8/3/07

Comments