Άρθρα‎ > ‎

Μια νέα συλλογική προσπάθεια

αναρτήθηκε στις 5 Φεβ 2011, 3:49 π.μ. από το χρήστη News 2
Οι εκλογές της 21ης Μαΐου έδωσαν στον Δημοκρατικό Συναγερμό τη δυνατότητα να στραφεί με αποφασιστικότητα στο μέλλον. Ο βασικός κορμός της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης παρέμεινε αλώβητος, με ποσοστά και κοινοβουλευτική εκπροσώπηση που την καθιστούν κεντρική δύναμη στα πολιτικά δρώμενα της πατρίδας μας. Ο κόσμος μας θα πρέπει να αισθάνεται βέβαιος ότι ο ΔΗ. ΣΥ βγήκε μέσα από τις εμπειρίες και τις δοκιμασίες της τελευταίας τριετίας ενωμένος και δυνατός, ικανός να προσφέρει στον κάθε πολίτη, την εναλλακτική πολιτική πρόταση για να πάει η κοινωνία μας μπροστά. Να αντικρίσει με αυτοπεποίθηση το μέλλον της πατρίδας μας μέσα στην ΕΕ και να οικοδομήσει με τη νέα γενιά και τις παραγωγικές μας τάξεις, τους εργαζόμενους, τους επιστήμονες, τις γυναίκες, το όραμα για την Ελεύθερη και Ευρωπαϊκή Κύπρο. 

Πιστεύω ότι το υψηλό επίπεδο δημοκρατίας που έδειξε ο λαός μας την Κυριακή των εκλογών, είναι απόδειξη πως η Κύπρος πατά σε γερά θεμέλια, γνωρίζει να ξεπερνά τις πρόσκαιρες αντιπαραθέσεις και απαιτεί περισσότερα από όλους μας. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τις χιλιάδες των πολιτών που τίμησαν τον ΔΗ. ΣΥ με την ψήφο τους και προσωπικά με εμπιστεύτηκαν, μέσα σε μια δύσκολη για την πατρίδα μας συγκυρία. Νιώθω ακόμα περισσότερο το βάρος της ευθύνης να ανταποκριθώ στις προσδοκίες όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από την κομματική ή προσωπική επιλογή τους, γιατί η εντολή που έχουμε στη νέα Βουλή, είναι να δουλέψουμε για μια καλύτερη Κύπρο, μαζί με τους πολίτες, δίπλα στα καθημερινά τους προβλήματά. 

Ο ΔΗ. ΣΥ έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε να υλοποιήσει μια νέα συλλογική προσπάθεια που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής μας. Διαθέτει ιδέες, εμπειρίες και τη δύναμη της κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκής δύναμης του τόπου μας για να εκφράσει την πλατιά κοινωνική συμμαχία των ανθρώπων που εξελίσσεται, τολμά να κάνει έγκαιρες προσαρμογές και με κριτήρια εθνικής ευθύνης, γνώσης, απελευθερώνει τις δυνάμεις του τόπου μας. Αυτή είναι η νέα μεγάλη πρόκληση για τον ΔΗ. ΣΥ και γι’ αυτήν θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πετύχουμε. 

 1/6/06 

Comments