Άρθρα‎ > ‎

Λίγα Νεκρολούλουδα

αναρτήθηκε στις 30 Ιαν 2011, 8:18 π.μ. από το χρήστη News 2
Λύπη και οδύνη έχει κατακλείσει τις ώρες αυτές τις καρδίες μας . Ένα τραγικό δυστύχημα αφαίρεσε την ζωή δεκαεπτά συνανθρώπων μας μεταξύ αυτών δύο ιεραρχών που πρόσφεραν αφειδώλευτα αγάπη και στοργή σε όλους τους πονεμένους που ζήτησαν την στήριξη τους. 

Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος και Ηγούμενος Μαχαιρά Αρσένιος δύο θρησκευτικοί ηγέτες που μόχθησαν νύχτα και μέρα για να μεταφέρουν τα μηνύματα της ορθοδοξίας και μαζί να αγκαλιάσουν τον άνθρωπο ανεξάρτητα της καταγωγής του χρώματος ή της κοινωνικής του θέσης. Δύο άνθρωποι που πάλεψαν με ασπίδα τους την δικαιοσύνη και την αγάπη. Σήμερα πικρή είναι η μέρα η γη του Μαχαιρά δέχεται στα σπλάχνα της το άξιο τέκνο της Κύπρου τον Ηγούμενο Αρσένιο, μια μέρα μετά ο Πατριάρχης μας θα διανύσει το τελευταίο ταξίδι στο ναό του Αγίου Γεωργίου στο Καίρο. 

Γράφοντας αυτά ευχαριστώ και τους δύο για την τιμή που μου έκαναν να τους γνωρίσω προσωπικά και να συνεργαστώ μαζί τους. Η μορφή τους θα παραμείνει για πάντα χαραγμένη μέσα μου για να διορθώσει τα βήματα μου. Καλό ταξίδι Πέτρο και Αρσένιε μαζί πορεύεστε στην αιωνιότητα, μαζί συνεχίστε απ’ εκεί ψηλά την προσφορά στους αδύναμους συμπολίτες μας σε ολόκληρο τον κόσμο. 

13/9/04

Comments