Άρθρα‎ > ‎

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ & ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

αναρτήθηκε στις 30 Ιαν 2011, 8:17 π.μ. από το χρήστη News 2
Διανύουμε της τελευταίες ώρες πριν την κρίσιμη για τα εθνικά μας συμφέροντα συνάντηση κορυφής της 17ης Δεκεμβρίου. Είναι σίγουρο ότι όλοι οι κύπριοι πολίτες προσβλέπουμε (πρέπει να προσβλέπουμε) στην επιτυχή κατάληξη του συμβουλίου «Αρχηγών» της Ε.Ε. Τι σημαίνει όμως επιτυχία; Για μερικούς σημαίνει άσκηση του δικαιώματος αρνησικυρίας (ΒΕΤΟ) ότι και να συμβεί, εκδικούμενοι έτσι την Τούρκικη συμπεριφορά έναντι της Κύπρου τις τελευταίες δεκαετίες. Για άλλους σημαίνει την επανασύνδεση της λύσης του Κυπριακού με την Ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και την απαρχή νέων προσπαθειών για την λύση του κυπριακού προβλήματος. 

Το ζητούμενο σ’ αυτήν την κρίσιμη στιγμή είναι ένα: Να υπερασπιστούμε με τον καλύτερο τρόπο τα εθνικά μας συμφέροντα, ως εκ τούτου το πρώτο που πρέπει να υπάρξει είναι η ενότητα στο εσωτερικό μας μέτωπο. Ενότητα που πρέπει να στηριχτεί σε πράξεις και όχι σε εύηχα συνθήματα. Πρέπει επιτέλους να κατανοήσουμε ότι ο διαχωρισμός του λαού σε πατριώτες και «άλλους» δεν συμφέρει στην εθνική μας υπόθεση. 

Εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τις προσπάθειες του Πρόεδρου της Δημοκρατίας για επανασύνδεση της Ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας με την επίλυση του κυπριακού, απαιτώντας παράλληλα από τους εταίρους μας στην Ε.Ε ισότιμη συμπεριφορά στο θέμα της αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σήμερα πρέπει να κατανοήσουμε ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνει στις Βρυξέλλες και όχι στην Λευκωσία. 

Ευχόμενοι καλό ταξίδι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αυτή την φορά οφείλουμε να τονίσουμε και το καλή επιτυχία, γιατί το αποτέλεσμα αυτού του ταξιδιού αφορά όλους μας! 

14/12/04

Comments