Άρθρα‎ > ‎

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ!

αναρτήθηκε στις 30 Ιαν 2011, 8:45 π.μ. από το χρήστη News 2   [ ενημερώθηκε 31 Ιαν 2011, 7:13 π.μ.από Telemobilo Limited ]
Εδώ και πολλά χρόνια όλοι στην Κύπρο υπερτόνιζαν το γεγονός ότι “οφείλουμε να καταστήσουμε τον τόπο μας περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης”. Ήταν ένα όνειρο, που κάθε φορά που όλα έδειχναν ότι θα γινόταν πραγματικότητα προσέκρουε σε κάποιο «ιδεολογικό -πολιτικό» τοίχος! Κυρίως από την πλευρά της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, όπως και τότε έτσι και σήμερα........... 

Στο μεταξύ, στην κατεχόμενη Κύπρο λειτουργούν-βάση εγγράφου του ΥΠ. ΕΞ της Κυπριακής Δημοκρατίας – Ημερ. 11/3/05 - πέντε «Πανεπιστήμια» τα οποία φιλοξενούν 30.000 φοιτητές από εβδομήντα διαφορετικές χώρες! 

Μετά από πολύ μεγάλη καθυστέρηση - δεκαετιών - αλλά και πολύ σκληρή εργασία - επιτελούς – ψηφίσαμε αυτό το κορυφαίο νομοθέτημα! Ένα αίτημα της νέας εποχής γίνεται πραγματικότητα, μια νομοθεσία που μπορεί να σπρώξει τα πράγματα προς τα μπρος είναι πλέον γεγονός. Δεν ισχυρίζομαι ότι έχουμε ψηφίσει το τέλειο, έχουμε όμως ανοίξει δρόμους: Μια νέα προοπτική διανοίγεται για την Κύπρο, δημιουργώντας πολύ πιο στερεές συνθήκες για την πνευματική και οικονομική μας ανάπτυξη. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια όσους εργάστηκαν όλες αυτές τις μέρες και ώρες για να γίνει αυτός ο στόχος πραγματικότητα. Ένας στόχος που αφορά το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας! 

14/7/05

Comments