Άρθρα‎ > ‎

Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΕ ΝΕΑ ΑΡΧΗ

αναρτήθηκε στις 5 Φεβ 2011, 7:42 π.μ. από το χρήστη News 2
Καθώς οι διεργασίες για τις προσεχείς προεδρικές εκλογές προχωρούν, ο Δημοκρατικός Συναγερμός οριστικοποιεί τις αποφάσεις του. Το δικό μας κόμμα θέτει ερωτήματα και μέσα από αυτά δίνει τη δική του συλλογική απάντηση. 

Κεντρικό θέμα για εμάς είναι: 

§ Ποια Κύπρο θέλουμε την πενταετία 2008-2013; 

§ Πού θέλουμε να βαδίσει η κοινωνίας μας για να επιτύχει τους μεγάλους της στόχους, αυτούς που η ένταξή μας στην ΕΕ οριοθετεί; 

Εμείς πιστεύουμε ότι η Κύπρος χρειάζεται πρώτα απ’ όλα να αποδεσμευτεί από τις δυνάμεις που κρατούν την κοινωνία μας δέσμια του φόβου και των αρνήσεων. Η πενταετία Παπαδόπουλου ήταν άγονη, ανεπαρκής και έθεσε την Κύπρο στο περιθώριο των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Πιστεύουμε ότι η πολιτική Παπαδόπουλου είναι ξεπερασμένη γιατί η γενιά του είναι και αυτή ξεπερασμένη. Δεν μπορεί η γενιά του ’60 να οδηγεί το τρένο του 2008. Είναι έξω από τη λογική των πραγμάτων και του διαρκούς ευρωπαϊκού γίγνεσθαι. 

Εμείς θέλουμε μια καινούρια αρχή. Θέλουμε την Κύπρο ισότιμο μέλος της ΕΕ, με φωνή και άποψη στα ευρωπαϊκά δρώμενα. Μια χώρα που αντιλαμβάνεται τις ευθύνες, το ρόλο και τα δικαιώματά της μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. 

Έχουμε τη βεβαιότητα ότι ο Ιωάννης Κασουλίδης, ως υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες που η ίδια η κοινωνία μας διαμορφώνει. Η εμπειρία του στο Υπουργείο Εξωτερικών και η θητεία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι η εγγύηση ότι μπορεί να βάλει την Κύπρο στο δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης, να την φέρει ακόμα πιο κοντά στις πλέον προηγμένες ευρωπαϊκές κοινωνίες. 

Η ιστορία του, οι ικανότητές του, το κύρος που διαθέτει στον ευρωπαϊκό χώρο θα βοηθήσουν την Κύπρο να βγει από την περίεργη θέση του περιθωριακού εταίρου που μας κληρονομεί η πενταετία του Τ. Παπαδόπουλου. 

Ο Ι. Κασουλίδης μπορεί να ανεβάσει το κύρος μας ψηλά και να δώσει στην Κύπρο αξιοπιστία και σοβαρότητα. Μπορεί να δημιουργήσει νέες πολιτικές συναινέσεις με ευρεία λαϊκή αποδοχή που να εγγυηθούν το συλλογικό αγώνα του τόπου μας για απελευθέρωση, για την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας μας. 

Σήμερα όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά μπορούμε να αντικρίζουμε με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον. Η πρόταση του Ιωάννη Κασουλίδη μπορεί να ενώσει όλους μας. 


 20/6/07 

Comments