Άρθρα‎ > ‎

Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ

αναρτήθηκε στις 5 Φεβ 2011, 7:41 π.μ. από το χρήστη News 2
Σταθερή και αταλάντευτη θέση του ΔΗΣΥ είναι πως η ένταξη στη ζώνη του ευρώ είναι ωφέλιμη. Τα πλεονεκτήματα από την ένταξη είναι πολύ σημαντικά: 

συμμετοχή της Κύπρου στον σκληρό πυρήνα της λέσχης του ευρώ και ισχυρό κοινό νόμισμα για τους ευρωπαίους πολίτες. Το κοινό νόμισμα είναι η απάντηση της ΕΕ με τη συμμετοχή της Κύπρου στην πρόκληση της παγκοσμιοποίησης. Έτσι η πατρίδα μας , μια μικρή χώρα αποκτά νέα δυνατότητες και αποκτά με περισσότερες ευκαιρίες στους τομείς της ανάπτυξης. 

Ο ΔΗΣΥ συμφωνεί στο στόχο και το χρονοδιάγραμμα για την 1η Ιαν. 2008 όπως τον έχει καθορίσει η κυβέρνηση. Όμως διαφωνούμε για το γεγονός ότι η Κυβέρνηση δεν εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις. Η κυβέρνηση αρνείται τις διαρθρωτικές αλλαγές που εμείς, ο ΔΗΣΥ, αλλά και η ΕΔΕΚ εισηγούμαστε. 

Κρίνω την συμπεριφορά της ηγεσίας του ΑΚΕΛ ως ανεύθυνη. Οι υπουργοί του ψηφίζουν την 1/1/08 και το ΠΓ του ΑΚΕΛ λέει άλλα! Εισηγείται 1/1/2009! Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς επιδιώκει η ηγεσία του ΑΚΕΛ. Ήταν εναντίον της ένταξης στην ΕΕ, τώρα δεν τους αρέσει η ευρωζώνη. 

Επιτέλους τι θέλουν; Πότε θα μας πουν πού το πάνε; 

Αν η ένταξη στη ζώνη του ευρώ δεν τους αρέσει τι θέλουν; Έχουν άλλη πρόταση και ποια; Σε ότι αφορά την ΕΕ το ΑΚΕΛ βρίσκει μόνο αρνητικά και λάθη. Δεν έχει βρει τίποτα το καλό από την ένταξη. Τι σημαίνει αυτό; Μήπως το ΑΚΕΛ έμαθε απλώς ψαρεύει με σε θολά νερά; 

Ο ΔΗΣΥ επισημαίνει τις αντιφάσεις της «συγκυβέρνησης», δεν μπορεί να σιωπά όταν βλέπει τη ασύστολη δημαγωγία όσων κυβερνούν αυτό τον τόπο αλλά αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 

Ο ΔΗΣΥ υποστηρίζει το ευρώ. Υποστηρίζουμε την ένταξη στην ΟΝΕ, συγκλίνουμε από ανάλυση με το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ. Είμαστε υπεύθυνο κόμμα. Παίρνουμε αποφάσεις με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον… 

14/3/07

Comments