Άρθρα‎ > ‎

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ: Η μεγάλη επένδυση για τους νέους μας

αναρτήθηκε στις 5 Φεβ 2011, 3:44 π.μ. από το χρήστη News 2
Οι εκλογές της 21ης Μαίου είναι μια σημαντική στιγμή για την πατρίδα μας και την πορεία της στο νέο ευρωπαϊκό περιβάλλον. 

Είναι εκλογές στις οποίες οι πολίτες και ιδιαίτερα η νέα γενιά καλούνται να αποφασίσουν με ποιο τρόπο θα πορευθεί η μικρή Κύπρος μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Καλούμαστε όλοι μαζί, να αξιοποιήσουμε τη συμμετοχή της πατρίδας μας στην ΕΕ. 

Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια ένταξης, μιας ιστορικής εξέλιξης που φέρει τη σφραγίδα του Γλαύκου Κληρίδη. Μπορούμε να αντιμετωπίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία γιατί δεν είμαστε μόνοι. Οι αξίες και τα οράματα του Κυπριακού Ελληνισμού, είμαι βέβαιος ότι μπορούν να ευοδωθούν γιατί η Ενωμένη Ευρώπη ταιριάζει στην κουλτούρα και τις επιδιώξεις μας, εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα. Επιδιώξαμε συνειδητά την ένταξη στην ΕΕ γιατί θέλουμε να ανήκουμε στην πιο προηγμένη πολιτικά οικονομικά και κοινωνικά, οικογένεια του κόσμου. Ο ΔΗΣΥ εκφράζει αυτή τη θέση, χωρίς δισταγμούς. Μια θέση βάσιμης αισιοδοξίας, όχι μεμψιμοιρίας για τον κόσμο που μας περιβάλλει. 

Τώρα είναι η εποχή που θα πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε στο κεκτημένο της ένταξης. Να βάλουμε γερά θεμέλια πάνω στα οποία θα ζήσει και θα αναδείξει τις δεξιότητές της η νέα γενιά των Κυπρίων. 

Μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε τα οφέλη της ένταξης με την ουσιαστική συμμετοχή μας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Πιστεύω όσο ποτέ άλλοτε ότι η Κύπρος πρέπει να κάνει μια μεγάλη επένδυση για το μέλλον: να επενδύσει στην παιδεία, να δώσει περισσότερα και τα καλύτερα εφόδια στους νέους μας, να είναι παρόντες και δημιουργοί μέσα στην ΕΕ. Να έχουν δεξιότητες, να αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες, να γνωρίζουν τις αξίες του Ελληνισμού και να τις μεταφράζουν με έργα και πρωτοβουλίες μέσα στην Ενωμένη Ευρώπη. Να είναι εφοδιασμένοι με γνώσεις, με πολλές γλώσσες επικοινωνίας, να τολμούν να ανοίγονται και να συγκρίνονται με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, έχοντας τις καλύτερες επιδόσεις: στο πανεπιστήμιο, στην επαγγελματική κατάρτιση, στην αξιοποίηση των ευκαιριών για περισσότερη μάθηση. 

Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Κύπρος που θέλουμε, αυτήν καλούμαστε να δημιουργήσουμε τα χρόνια που έρχονται. Εμείς ξέρουμε και μπορούμε να το πετύχουμε. 

4/5/06 

Comments