Άρθρα‎ > ‎

Ανοικτή Επιστολή προς Τουρκοκυπρίους......

αναρτήθηκε στις 29 Ιαν 2011, 4:29 π.μ. από το χρήστη News 2
Το αποτέλεσμα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου έχει δημιουργήσει μια νέα; δυναμική στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας. η «κάλπη της ανατροπής» , όπως πολύ σωστά χαρακτηρίστηκε από κορυφαίους πολιτικούς αναλυτές, σηματοδοτεί μια στροφή από τη μέχρι πρότινος κυριαρχούσα πολιτικάντικη πρακτική των «ψεύτικων μεγάλων λόγων» και των παραπλανητικών για τον τούρκικο λαό εθνικιστικών συνθημάτων. 

Ο τούρκικος λαός δεν χαρίστηκε σε κανέναν από αυτούς που για δεκαετίες τώρα, εν ονόματι των δήθεν μεγάλων εθνικών στόχων, του στέρησαν τόσα πολλά και τον καπηλεύτηκαν άλλο τόσο. Μέσα από μια εκλογική διαδικασία που είχε έντονα σημάδια δημοκρατικής προόδου , τοποθέτησε στο περιθώριο παραδοσιακές φυσιογνωμίες όπως οι Ετζεβίτ, Γιλμάζ, Τσίλερ, Μπαχτσελί, Γκιουρέλ και έδωσε μια σαρωτική νίκη στο Νταγίπ Ερτογάν, έναν ελπιδοφόρο μετριοπαθή ισλαμιστή πολιτικό. 

Ο Νταγίπ Ερτογάν, ο νέος ηγέτης της Τουρκίας, πήρε αυτή την καθαρή εντολή όχι γιατί υποσχέθηκε να κάνει την Τουρκία πιο μεγάλη σε έκταση. Αλλά γιατί υποσχέθηκε εργασία και καλύτερη ποιότητα ζωής στον απλό άνθρωπο. Και γνωρίζει πολύ καλά ο νέος Τούρκος ηγέτης πως αν θέλει να εκπληρώσει την υπόσχεση του προς το λαό που τον τίμησε με την εμπιστοσύνη του, πρέπει να ακολουθήσει μια συνετή και υπεύθυνη εξωτερική πολιτική. Μια πολιτική που θα του επιτρέψει χωρίς συγκρούσεις και κρίσεις, χωρίς αντιπαραθέσεις και οξύτητες , να ενισχύσει την οικονομική θέση της χώρας του και να εφαρμόσει ένα κράτος πρόνοιας και ευημερίας το οποίο θα επιτύχει να αγγίξει και να αγκαλιάσει τον κάθε Τούρκο πολίτη. 

Σε αυτή την προσπάθεια ο Νταγίπ Ερτογάν φαίνεται πως έχει εξασφαλίσει τη σύμπλευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης γεγονός που του δίνει ακόμη μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Ο Ντενίζ Μπαϊκάλ, ο οποίος ηγείται της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το κορυφαίο στέλεχος του κόμματος του ο Κεμάλ Ντερβίς, θέλουν και επιδιώκουν να διασφαλίσουν τη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας.

2002

Comments