Άρθρα‎ > ‎

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΡΑ!

αναρτήθηκε στις 5 Φεβ 2011, 3:42 π.μ. από το χρήστη News 2
Ο ΔΗΣΥ πήρε την πρωτοβουλία και έθεσε το πρόβλημα του τρόπου λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου, σε όλες του τις διαστάσεις. Θέλουμε, τώρα που η πατρίδα μας και οι πολίτες το απαιτούν, ένα Εθνικό Συμβούλιο αποτελεσματικό. Ένα αναβαθμισμένο Εθνικό Συμβούλιο που μέσα σε πραγματικές συνθήκες διαλόγου, να μπορεί η πολιτική ηγεσία να συζητά με ειλικρίνεια, να αναζητεί τη σύνθεση των απόψεων. 

Δεν μπορεί να υπάρχει στο Εθνικό Συμβούλιο, μια διαρκής καταφυγή σε μονολόγους. Δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται οι απόψεις των πολιτικών δυνάμεων με δύο ταχύτητες. Να ταξινομούνται τα πολιτικά κόμματα μέσα και έξω από το Εθνικό Συμβούλιο με απαξιωτικές αναφορές, υπαινιγμούς και να είναι χώρος εκτόνωσης και μικροκομματικών αντιπαραθέσεων. 

Εμείς ο Δημοκρατικός Συναγερμός πήραμε την πρωτοβουλία με την απόφαση αναστολής της συμμετοχής μας στο Εθνικό Συμβούλιο ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Ακούω τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ να παραδέχεται τα μεγάλα ελλείμματα στον τρόπο λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου και να καλεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να «βάλει τάξη». Όλοι το παραδέχονται και οι πολίτες το γνωρίζουν. Εμείς πιστεύουμε ότι είναι καλύτερα να θέτεις ένα ζήτημα με την ελπίδα να προκύψει κάτι καλύτερο, παρά να συγκαλύπτεις τα μεγάλα αδιέξοδά του. 

Ο ΔΗΣΥ με έργα έδειξε ότι υπερασπίζεται την ενότητα του λαού. Σήμερα η πρωτοβουλία ενότητας για την καλύτερη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου, πρέπει να προέλθει από τον Τ. Παπαδόπουλο. Ο ΔΗΣΥ και ο πρόεδρός του Ν. Αναστασιάδης αναμένουν το επόμενο βήμα του Προέδρου της Δημοκρατίας γιατί η αναβάθμιση του Εθνικού Συμβουλίου είναι μια επείγουσα πολιτική αναγκαιότητα. 

Το Κυπριακό είναι σε βαθύ τέλμα, βήμα – βήμα οδηγούμαστε σε μη αναστρέψιμες εξελίξεις στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε αυτές τις εξελίξεις και ταυτόχρονα, το μοναδικό φόρουμ πολιτικού διαλόγου μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, το Εθνικό Συμβούλιο να βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους ευτελισμού. 

Ο ΔΗΣΥ εκφράζει σήμερα την αγωνία του για το μέλλον της Κύπρου. Ζητά ένα καλύτερο, αρτιότερο Εθνικό Συμβούλιο, ζητά συλλογική διαβούλευση, ειλικρινή διάλογο, έντιμη συνεννόηση για να δουλέψουμε όλοι μαζί για την προώθηση λύσης στο Κυπριακό. Η σημερινή συζήτηση είναι ωφέλιμη γιατί θέτει επί τάπητος το πρόβλημα. Εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ακούσει με προσοχή την έκκλησή μας για ενότητα με έργα, μέσα από ένα πραγματικό Εθνικό Συμβούλιο, είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε και την ανάλογη ανταπόδοση από τους πολίτες: περισσότερη εμπιστοσύνη στην ηγεσία του, περισσότερη αυτοπεποίθηση για τον αγώνα μας για τερματισμό της κατοχής. 

23/2/06 

Comments