Άρθρα‎ > ‎

21η Μαίου: Ημέρα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης

αναρτήθηκε στις 5 Φεβ 2011, 3:41 π.μ. από το χρήστη News 2
Σε λίγες ημέρες, οι πολίτες θα κάνουν τις τελικές επιλογές τους στην κάλπη, ύστερα από μια μακρά και - ομολογώ - εξαντλητική προεκλογική εκστρατεία. Οι πολίτες καλούνται να κάνουν τις επιλογές τους με κριτήριο τα μεγάλα και σημαντικά που αφορούν την πατρίδα μας. Είναι η στιγμή να καθορίσουμε τα επόμενα βήματά μας και να κριθούμε, όχι για τις επιμέρους διαφορές μας, αλλά για εκείνα που μας ενώνουν. Τις κοινές μας αγωνίες και επιδιώξεις. 

Εμείς, ο ΔΗΣΥ, θέλουμε να ξαναδώσουμε την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση στην Κύπρο και το λαό της. Αγωνιζόμαστε για την Ελεύθερη και Ευρωπαϊκή Κύπρο. Είμαστε μέλος της ΕΕ, μια στέρεα βάση την οποία κατακτήσαμε με κόπους και θυσίες. Αυτή η κατάκτηση φέρει τη σφραγίδα του Γλαύκου Κληρίδη, στο πρόσωπο του οποίου ο λαός μας είδε ένα από τους πιο κεντρικούς στόχους του να υλοποιείται στην πράξη. Η συμμετοχή μας στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια είναι η πιο ισχυρή πηγή για τη συλλογική μας δύναμη: ως κράτους και ως κοινωνίας. 

Τώρα, μέσα στη νέα Βουλή χρειάζεται να δουλέψουμε με σχέδιο, σύστημα και προγραμματισμό, για να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη της ένταξης. Η ΕΕ επιβάλλει νέους ρυθμούς για την κοινωνία μας. Έχουμε μείνει πίσω αναλώνοντας πολύ χρόνο σε αχρείαστες εσωτερικές έριδες και αντιπαραθέσεις. Είναι κοινός μας στόχος, να κινητοποιήσουμε τις παραγωγικές μας δυνάμεις, ώστε η Κύπρος, με ισχυρή οικονομία και κοινωνία να βαδίσει μέσα στο ανταγωνιστικό πλαίσιο και να εξασφαλίσει περισσότερη ευημερία. Να αποκτήσει δυνατότητες σε νέους τομείς των εξειδικευμένων υπηρεσιών και της τεχνολογίας, με αναβαθμισμένες υποδομές σε ένα σύγχρονο ευέλικτο και αποτελεσματικό κράτος. 

Η βάση για να επιτύχουμε είναι η αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού μας. Έχουμε χρέος στη νέα Βουλή να βρούμε έγκαιρα τις αναγκαίες συγκλίσεις που θα φέρουν πραγματική μεταρρύθμιση σε τρεις κρίσιμους τομείς: την παιδεία, την απασχόληση και την υγεία. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από βαθιές αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα, ώστε οι νέοι μας, με εφόδια την γνώση να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει στην κοινωνία με τη συμπλήρωση της μόρφωσής τους. Να έχουν δουλειά που να αντιστοιχεί στη μόρφωση και την τεχνική κατάρτισή τους για να μην τεθούν στο περιθώριο ή την ετεροαπασχόληση. Η νέα Βουλή πρέπει επίσης να καλύψει τις σοβαρές ελλλείψεις που παρατηρούνται στην ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών υγείας και να προχωρήσει αποφασιστικά για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ. 

Έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι οι πολίτες μας θα εμπιστευτούν τον ΔΗΣΥ γιατί είναι αδιαπραγμάτευτη η βούλησή μας να εργαστούμε πάνω στα μεγάλα και τα σημαντικά που αφορούν τους πολίτες μας. Να εργαστούμε για να δώσουμε λύσεις που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής και θα κάνουν την Κύπρο ξανά, να ξεχωρίζει για τις επιδόσεις της ανάμεσα στους Ευρωπαίους εταίρους μας. 

12/5/06 
Comments