Άρθρα‎ > ‎

2008: ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

αναρτήθηκε στις 5 Φεβ 2011, 4:03 π.μ. από το χρήστη News 2
Η αρχή κάθε νέας χρονιάς καλλιεργεί προσδοκίες για καλύτερες ημέρες τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Αυτές οι προσδοκίες συνδέονται απόλυτα με όσα βιώνει η πατρίδα μας για τριάντα τόσα χρόνια. Δεν υπάρχει πιο σημαντική προσδοκία από τον τερματισμό της καθημερινής αγωνίας του λαού μας για την κατοχή, η προσδοκία για ελευθερία και δικαίωση. 

Αυτός ο στόχος μπορεί να κατακτηθεί μόνο με ενότητα και ειλικρινή συνεργασία ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις. Προσωπικά αξιολογώ ως κορυφαίο στόχο για το 2008 τον αγώνα για να κλείσουμε τις πληγές του παρελθόντος, να δημιουργήσουμε συνθήκες συνεργασίας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στα κόμματα και τους πολίτες. Είναι βαθιά μου πεποίθηση ότι κανένα κόμμα και κανένας από μόνος του δεν μπορεί να αναλάβει το βαρύ φορτίο του αγώνα για δίκαιη λύση. Απαιτείται συνεργασία ανάμεσα σε πολλές δυνάμεις και συναντίληψη ανάμεσα σε διαφορετικούς πολιτικούς σχηματισμούς. 

Αυτή η επιδίωξη συνδέεται άμεσα με τις προεδρικές εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου 2008. Πιστεύω ότι ορισμένοι υποψήφιοι ότι είχαν να πουν, το είπαν. Δεν έχουν να προσθέσουν τίποτα, αντίθετα η παρουσία τους αφαιρεί δυνάμεις από το λαό μας γιατί έμαθαν να ζουν από το μίσος και το διχασμό. Όσοι εκπέμπουν ένα τοξικό πολιτικό λόγο αφαιρούν από τους πολίτες τη δυνατότητα να διαλέγονται ελεύθερα. Αυτοί οι πολιτικοί βλέπουν διαρκώς πίσω γιατί δεν έχουν να πουν τίποτε για το μέλλον. 

Η Κύπρος μπορεί να βαδίσει σε μια καινούρια σελίδα δίνοντας στον Ι. Κασουλίδη τη δυνατότητα να εφαρμόσει ένα σύγχρονο πρόγραμμα διακυβέρνησης, να βγάλει την Κύπρο από τον σύνδρομο της εσωστρέφειας και να πείσει τη διεθνή κοινότητα να εργαστεί με νέα εργαλεία για την επίλυση του κυπριακού. 

Αυτή η νέα σελίδα συνδυάζεται με μια νέα αρχή στους μεγάλους τομείς της αξιοκρατίας, της χρηστής διοίκησης, του σεβασμού στο δημόσιο χρήμα και τις αρχές της διαφάνειας. Οι αξίες αυτές έχουν ταλαιπωρηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό το τελευταίο διάστημα. 

Μαζί με τον Ι. Κασουλίδη μπορούμε να ελπίζουμε ότι το Προεδρικό Μέγαρο θα γίνει χώρος ενότητας και αξιοκρατίας, χώρος συνεργασίας και διαφάνειας. Οι Κύπριοι πολίτες δικαιούνται μια καλύτερη πορεία. Μπορούν και θα γυρίσουν τη σελίδα μέσα στο 2008. 

Χρόνια Πολλά! 

31/12/2007

Comments